Zovko: Igrom privlačiti gledatelje i stvarati prihod klubu

20:40h
0

090720-podravka-mPozdravnim riječima direktora Marijana Domovića na sastanku uoči prvog ovosezonskog treninga rukometašica Podravke Vegete, krenulo se u novu rukometnu sezonu. Okupljanje je bilo u ponedjeljak 20. srpnja u gimnazijskoj sportskoj dvorani i bilo je vrlo ozbiljno i sadržajno. Naime, Marijan Domović otvoreno je progovorio o financijskim problemima. Postoje dugovanja prema igračicama i u plaćama i u premijama.

No, s druge strane sponzori su obećali uplate, pa bi se taj dio uskoro mogao koliko-toliko iznivelirati. Zamolio je za punu pomoć i suradnju novim igračicama Orsolyi Herr, Juliji Portjanko i prvih puta u redovima Koprivničanki Ivani Petković iz Trogira.

Dakle, iako je iza Podravke Vegete jedna od najuspješnijih sezona s visokim međunarodnim rezultatima, to kao da rijetko koga izvan samoga kluba uzbuđuje. Treba očito više poraditi na tome da se o tome sazna, čita, gleda, piše i priča. A to je veliki posao.

Trener Zdravko Zovko objasnio je da je nakon dobre sezone teško takvu sezonu ponoviti:

– No, stepenica više – to je naš cilj, nije samo dovoljno napraviti isto. U novoj sezoni imamo veliki broj utakmica, bit će gušći i teži raspored. Prošle godine imali smo minimalni broj ozljeda, zato se i ove godine moramo pripremiti da ih bude što manje. Već od utorka pola igračica odlazi u Zagreb na testrianje, u srijedu druga polovica, zatim produžujemo za Pulu, gdje će se do nedjelje obaviti ostatak testiranja. Prva dva tjedna priprema važna su da se vidi gdje smo, pa da tražimo formu za Ligu prvakinja koja počinje 24. listopada – rekao je Zovko.

A onda je progovorio iskreno o onome što iskrene poklonike sporta, rukometa posebno, boli.

090720-domovic-m– Kada govorimo o lošoj novčanoj situaciji, mi smo ti koji možemo na to odgovoriti na svoj način. Odgovor toj situaciji je na terenu: da budete bolje i da svojom igrom, pristupom i ponašanjem napunite dvoranu. Treba dobro igrati. Što vam ja moram govoriti! Lijepe ste, zgodne i na to trebate trebate pobjeđivati, biti atraktivne, odigrati i 50 ”cepelina”, ako treba. Primijetile ste da nas gleda sve manje publike: ove godine vaš je zadatak da privučete publiku u dvoranu. I to je uz sve durog vaš veliki zadatak i tako se morate postaviti. Ne samo da nas gledaju u Koprivnici, već da nas dolaze gledati i u drugim gradovima, da punimo dvoranu i našim domaćinima, da propagiramo ženski rukomet.

U Europi, upozorio je Zovko, klubovi se gase, primjer Kometala i Nürnberga:

– Zato mi moramo biti i prihod klubu, ne samo trošak. Svaki novi gledatelj da plati ulaznicu i jednu kunu, doprinos je! Ima vas nekoliko završenih ekonomistica među vama, razmotrite to – malo je isprovocirao Zovko igračice.

Završno je rekao:

– Čeka nas puno teža sezona nego prošle godine. Moramo i mi stvarati i zarađivati. Kao glumci u kazalištu – moramo zarađivati na dobrim predstavama.

Na kraju informacija o 1. HRL. Ove godine neće biti play offa, nego, laički rečeno, kako prvenstvo završi, takav poredak važi bez doigravanja koje nikoga ne prvilači, samo stvara troškove.

čitam...