startali drnjančani

Žuljić: S obzirom na velik broj domaćih igrača, Prva ŽNL više nam odgovara od Četvrte HNL

Kao i svake godine okupili smo se dosta rano, ali to je standard koji redovito prakticiramo. S obzirom na to da dečki idu na more ili imaju neke svoje obaveze, smatram da je šest tjedana optimalno kako bismo se pripremili za novu sezonu.

09:36h
0
Na prozivci je bilo 16 igrača//Foto: Vedran Tkalec

Pod vodstvom trenera Marija Žuljića, nogometaši drnjanskog Tomislava krenuli su u pripreme za novu sezonu, koju će odraditi u Prvoj ŽNL. Prozivci se odazvalo 16 igrača, a kako su naveli na Facebook stranici, trener Žuljić najavio im je žestoki rad i tempo jednak onome kakav su imali lani u višem rangu, što znači da će kroz tjedan imati četiri do pet aktivnih dana.

– Kao i svake godine okupili smo se dosta rano, ali to je standard koji redovito prakticiramo. S obzirom na to da dečki idu na more ili imaju neke svoje obaveze, smatram da je šest tjedana optimalno kako bismo se pripremili za novu sezonu. Nemamo mnogo promjena u momčadi, dečki dobro poznaju mene, ja dobro poznajem njih i tu ne bi trebalo biti puno prilagođavanja ili nekih drugih problema – rekao je Žuljić.

Poznato je da će nogometaši Tomislava sljedeće sezone igrati u Prvoj ŽNL, ligi koju su ne tako davno osvojili i u njoj totalno dominirali.

– Situacija je takva da nam ta liga trenutno više odgovara nego Četvrta HNL. Imamo mnogo domaćih igrača, možemo reći da je 3/4 dečkiju iz Drnja ili Botova i to je ono što nas veseli. Mislim da ćemo dobro funkcionirati i izgledati na travnjaku, ali ne želim davati neka obećanja. Želja nam je biti u gornjem dijelu ljestvice, po mogućnosti što bliže vrhu, ali nerealno je više od toga govoriti, jer mnoge momčadi još nisu definirale igrački kadar – zaključio je Žuljić.

Prve provjere Drnjančani će imati već sljedećeg vikenda, jer su organizatori Memorijala u spomen na Romana Kapetanića – Kirbija. Kroz subotu i nedjelju na svom će Parku prinčeva ugostiti Panoniju, sigečku Mladost i Podravec iz Torčeca.