tomislav drnje

Žuljić uoči prvenstva: Nisam zadovoljan odrađenim pripremama, ali želje su vezane uz vrh ljestvice

Momčad je domaća, rađena je prema viziji nove Uprave i željama navijača i možda će nam zbog toga nekad trpjeti rezultati. No, to je smjer koji smo izabrali i moramo ga se držati, kaže Žuljić

09:20h
0
Nk Tomislav D - Nk Tomislav SiZ
Mario Žuljić već je godinama na klupi Tomislava// Foto: Ivan Brkić

Drnjančani su prošle sezone igrali u 4. NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, a ove ćemo ih sezone gledati u Prvoj ŽNL. Bila je to želja nove klupske Uprave, navijača, ali i samih igrača. U prvom kolu, koje se igra u nedjelju, čeka ih domaći okršaj protiv Močila, još jednog novaka u ligi.

Tomislav slovi za jednog od kandidata za gornji dio ljestvice i sukladno tome bit će favorit u nedjeljnom dvoboju. Priznao je to i trener Mario Žuljić, koji je za klupsku Facebook stranicu dao intervju.

– Močile su neugodan protivnik, ali i prilična nepoznanica, jer su dosta toga promijenili. No, prihvaćamo ulogu favorita i idemo pobijediti uz podršku naših navijača. Ako ćemo biti pravi, vjerujem da neće biti problema – rekao je Žuljić.

Iako najavljuje pobjedu, odrađenim pripremama nije previše zadovoljan. Mnogo je novih igrača, uglavnom mlađih i kaže kako momčad nije uigrao onako kako je htio.

– Za razliku od prethodnih sezona, dosta toga se nije poklopilo, brojnost nije bila onakva kakvu sam očekivao i nismo odradili sve po planu. Morali smo čak malo i reducirati treninge da se dečki previše ne potroše. Osim toga, u pripremnim utakmicama doslovno smo se krpali, a ne uigravali, ali što je tu je. Prvenstvo je pred vratima i moramo biti spremni – prokomentirao je za službenu stranicu.

Unatoč tome, ambicije Drnjančana su visoke i to 33-godišnji trener ne skriva.

– Momčad je domaća, rađena je prema viziji nove Uprave i željama navijača i možda će nam zbog toga nekad trpjeti rezultati. No, to je smjer koji smo izabrali i moramo ga se držati. Dolazimo iz višeg ranga, svima ćemo biti meta, ali sa svima ćemo se pošteno pofajtati. Želje su vezane uz vrh ljestvice, a u ovom trenutku zadovoljilo bi nas sve unutar prvih pet momčadi – zaključio je Žuljić, koji u prvome kolu ne može računati na usluge dvojice važnih igrača, Kolareka i Širića.

Utakmica na drnjanskom Parku prinčeva igra se u nedjelju u 17.30 sati.