NA KONFERENCIJI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

Župan Darko Koren: Političari koji ovu situaciju koriste za skupljanje poena čine veću štetu nego korist, pustimo stručnim ljudima da budu na prvoj liniji

13:17h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Župan Darko Koren ovih je dana konstantno uz Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i naravno samim time upućen je kao i svi članovi stožera u cjelokupnu situaciju.

Na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je javnost upoznata sa činjenicom da se pojavio prvi slučaj koronavirusa u našoj županiji, župana su novinari priupitali kako se on ponaša u ovoj situaciji te tko u njegovoj obitelji ide u trgovinu. Župan je na pitanje novinara odgovorio kako prvenstveno to u ovom trenutku nije bitno.

– Ako ste primijetili ja sam cijelo vrijeme prisutan, kako u radu stožera tako i u radu županije, ali mislim da mi političari apsolutno ne bismo trebali biti u prvom planu u ovoj situaciji. Ja to i provodim. Doktorica Vadla i doktor Devćič, načelnik stožera Ljubić te načelnik policijske uprave naše županije, Vjekoslav Štimac, rade dobar posao i oni su okosnica ove velike bitke koju vodimo – rekao je župan Darko Koren te se zahvalio svim djetalnicima koji na bilo koji način rade kako bi negativne posljedice sveli na najmanju moguću mjeru.

Za kraj, župan je odgovorio na postavljeno novinarsko pitanje, kako je, ako nije u prostorijama Županije,onda kod kuće sa svojom obitelji. Dodao je da se pridržava svih preporuka i mjera te ponovio kako misli da u ovom trenutku političari uopće ne bi trebali istupati.

– Svi oni koji koriste ovu situaciju za istupe koji su u biti pokušaji skupljanja poena, mislim da nikome ne koriste, već donose štetu. Treba pustiti ovim ljudima iza mene da budu na prvoj liniji i ja ću se i dalje toga držati – zaključio je župan Darko Koren

 

čitam...
Loading...