Nova Vlada, novi ljudi

Župan Koren: Mršića je politika dovela na čelo Podravke, ona će ga i smijeniti

15:16h
0
Darko Koren i Zvonimir Mršić u dobrom raspoloženju // Foto: arhiva ePodravina.hr

Mediji špekuliraju da bi Mršića mogao, među ostalim, naslijediti Marin Pucar, Stanislav Biondić ili Marko Kolaković.

Preslagivanja na nacionalnoj političkoj sceni zasigurno će se odraziti i na koprivničku prehrambeno-farmaceutsku kompaniju.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) predviđa da će promjenom Vlade doći i do promjene na čelu Podravke.

– Nakon izbora prije četiri godine Mršić je politički postavljen na čelo Podravke, a ako ga je politika postavila, onda je logično da će ga i smijeniti – rekao je župan Koren.

Napomenuo je da Mršić nije na to mjesto postavljen zato jer je sposoban menadžer, nego jer je istaknuti član SDP-a, koji je tada dobio izbore.

– Osobno nisam za to da se ljudi na čelo tvrtki postavljaju komitetski, a ne prema sposobnosti. Mršić je sada, nakon tri godine, nešto i naučio. I ja bih u tom vremenu naučio voditi Podravku, pogotovo da mi plate školovanje – rekao nam je on.

O imenima tko bi mogao naslijediti Mršića nije želio špekulirati.

– Bilo bi neozbiljno govoriti o imenima. Za to postoji jasna procedura, no to će svakako biti netko kompetentan za taj posao – kazuje Koren.

Dodaje da je on zainteresiran sudjelovati u procesu u kojem će Podravka utjecati na sva gospodarska zbivanja na ovome prostoru.

– A ne kao sad da je sve okrenuto samo profitu za ne znam koga, umjesto da je kompanija usmjerena prema domaćim kooperantima i odgovorna prema društvu – zaključuje Koren.

Mediji, pak, špekuliraju o nekim imenima među kojima je Marin Pucar (HSS), šef požeškog Zvečeva koji je 2012. otišao iz Podravke, Stanislav Biondić, bivši šef Belupa, sadašnji savjetnik uprave i HDZ-ov član koprivničkog Gradskog vijeća te Marko Kolaković, šef HDZ-ova odbora za gospodarstvo i profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Mršić na tu temu nije želio ništa komentirati.

čitam...
Loading...