Župan Koren najavljuje investicije vrijedne oko pet milijardi kuna u sljedećih pet godina

09:45h
0
Darko Koren // Foto: Koprivnica.net

Prema najavama koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, u Podravini i Prigorju u skorom vremenu može se očekivati realizacija niza velikih projekata koji bi u značajnoj mjeri trebali utjecati na život u županiji u smislu pokretanja novog razvojnog ciklusa i otvaranja novih radnih mjesta.


Uskoro bi, naime, trebala krenuti izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica. To je projekt vrijedan 72 milijuna eura, uključujući sanacije aktualnih deponija.
Priprema se i izgradnja Termoelektrane u Koprivničkom Ivancu u vrijednosti od oko 85 milijuna eura, a sve je veće zanimanje potencijalnih ulagača iz Turske i Švicarske za projekt iskorištavanja geotermalnih voda Kutnjak-Lunjkovec.

– Nedavno smo ugostili jednu veliku tursku kompaniju, a ovdje je bila i jedna još veća i jača švicarska kompanija koja ima ambicije investirati u te projekte, a oni su veći od 100 milijuna eura u startu. Kad tome dodamo gradnju ove naše autoceste ili brze ceste, koja je isto reda veličine milijardu kuna, kad tome dodamo gradnju pruge u 2015. godini, onda možemo reći da će se na prostoru ove županije u sljedećih četiri-pet godina realizirati investicije vrijedne između četiri i pet milijardi kuna. Mislim da su to teme kojima se trebamo baviti i okupirati, a ne se baviti nekim možda manje važnim stvarima. Očekujem da će te investicije aktivirati sve neiskorištene resurse koje imamo, i u građevinarstvu i u pratećim djelatnostima, metalskima prije svega, pa onda i ove popratne, uslužne djelatnosti. Svi će nešto raditi. Ako imate pet milijardi investicija, onda tu ima posla za mnoge ljude – istaknuo je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

čitam...