Župan Koren predložio antikorupcijske programe za naredne godine

15:30h
0
Darko Koren // arhiva

Mjere za suzbijanje korupcije proširit će se i na trgovačka društva u vlasništvu i suvlasništvu Županije te na ustanove nad kojima Županija ima osnivačka prava.

Odlučeno je to u srijedu, na 12. sjednici Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije, a župan Darko Koren je povjerenstvu predložio antikorupcijske programe za razdoblje od 2016. do 2018. godine.

Županijska pročelnica Marina Horvat Pavlic istaknula je kako je Koprivničko– križevačka županija u samom vrhu u provođenju antikorupcijskih mjera, a što je nedavno i potvrđeno na zajedničkom sastanku u Hrvatskoj zajednici županija.

Članovi Antikorupcijskog povjerenstva jednoglasno su podržali Županove prijedloge programa, a treba ih potvrditi Županijska skupština.

Na dnevnom redu sjednice raspravljalo se i o financijskom planu Antikorupcijskog povjerenstva za 2016. godinu, a predsjednik Tomislav Babić obrazložio je preraspodjelu sredstva u proračunu za 2015. godinu. Članovi Povjerenstva jednoglasno su podržali financijski plan za iduću godinu.

 

čitam...