Dan hrvatskih vatrogasaca

Župan Koren primio predstavnike županijske Vatrogasne zajednice i javnih vatrogasnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije

Profesija koju obavljate profesionalno, savjesno i odgovorno, ulijeva sigurnost stanovnicima naše županije. Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji, Županija će i dalje biti partner te ćemo nastaviti s kontinuiranim ulaganjima u edukaciju i opremu kako bi standard i uvjeti rada bili na najvišem nivou, istaknuo je župan Koren

08:54h
0
Foto: Kckzz.hr

Župan Darko Koren održao je prijem za predstavnike županijske Vatrogasne zajednice i javnih vatrogasnih postrojbi s područja Koprivničko-križevačke županije kako bi im zahvalio na trudu i angažmanu u obavljanju iznimno odgovorne profesije te im čestitao Dan hrvatskih vatrogasaca i njihovog zaštitnika svetog Florijana koji je obilježen 4. svibnja.

Župan je vatrogascima zahvalio na uspješnoj suradnji te požrtvovnosti i iznimnoj
profesionalnosti koju pokazuju prilikom obavljanja najtežih zadaća, posebice u vremenu koje su obilježili potresi i pandemija koronavirusa.

– Pokazali ste da se uspješno nosite sa svim povjerenim zadaćama unatoč nedaćama koje su nas zadesile. Uvijek s ponosom ističemo da smo jedna od najvatrogasnijih županija u državi te da je vatrogastvo na našem prostoru važan i neizostavan dio društvenog života. Jedan ste od temelja sustava civilne zaštite, dobro ste organizirani, a oprema i ljudski kapaciteti kojima raspolažete garancija su sigurnosti – uvodno je kazao župan.

Foto: Kckzz.hr

– Važno je naglasiti kako vaša profesija koju obavljate profesionalno, savjesno i odgovorno, ulijeva sigurnost stanovnicima naše županije. Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji, Županija će i dalje biti partner te ćemo nastaviti s kontinuiranim ulaganjima u edukaciju i opremu kako bi standard i uvjeti rada bili na najvišem nivou – zaključio je župan te svim vatrogascima zaželio sreću u radu, zdravlje i što manje intervencija.

Vršitelj dužnosti predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuja osvrnuo se na aktivnosti vatrogasaca u proteklom razdoblju te zahvalio Županiji na podršci istaknuvši odličnu suradnju.

– Hvala vam na financijskoj podršci svih ovih godina koja nam omogućava nesmetan rad. Vjerujemo da ćemo tako i nastaviti te da će ovu časnu profesiju obavljati i veći broj vatrogasaca. Potrebno je dodatno se educirati te aktivirati mlade kako vatrogastvo u županiji i dalje ostalo na ovoj visokoj razini – kazao je Vucikuja.

Svoje zadovoljstvo radom zajednice izrazio je i zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan koji je kazao kako su vatrogasci na primjeru pružanja pomoći u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje su u pet smjena stanovništvu ukupno pomagala 163 vatrogasca i 42 vozila s područja naše županije, pokazali da su spremni odgovoriti na sve izazove.

Foto: Kckzz.hr

– Naš je angažman i trud prepoznat i to nas veseli, isto kao i odlična suradnja sa Županijom kojoj zahvaljujem na svemu što čini za nas. Dobro smo opremljeni, kroz programe preko ministarstava očekuje nas i isporuka četiri nova vozila, dobrovoljna vatrogasna društva u Svetom Ivanu Žabno te u Svetom Petru Orehovcu nedavno su dobila i dva nova kombi vozila. Predstoji nam usuglašavanje podzakonskih akata te daljnje osposobljavanje vatrogasne strukture što ćemo, uvjeren sam, uspješno provesti – zaključio je Habijan.

Prijemu su uz župana prisustvovali i zamjenik župana, ujedno i načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite, Ratimir Ljubić, zamjenici predsjednika VZŽ Vladimir Piškor i Ivan Matosović, zamjenik zapovjednika VZŽ i zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić, v.d. zapovjednika JVP Grada Koprivnice Jasminka Jakupec, v.d. zapovjednika JVP Grada Križevaca Marijan Sokolić, izvjestitelj VZŽ Krešimir Juratović te referent za zaštitu i spašavanje Krešimir Škvorc.

Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr
Foto: Kckzz.hr

čitam...