OTROVNE STRELICE

Župan Koren (HSS): Pros (SDP) je kao Jeti, svi znaju da postoji, a nitko ga nije vidio

12:31h
0
Župan Koren bio je u afektu // foto: Matija Gudlin

Na nadolazećim parlamentarnim izborima Pros je šesti na listi SDP-a, dok je Koren zauzeo sedmo mjesto na listi Domoljubne koalicije u drugoj izbornoj jedinici.

Na kavi s novinarima koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS) izrazio je veliko nezadovoljstvo ponašanjem svojih političkih protivnika.

– Neki su već u predizbornoj kampanji, iako još nije ni počela. O tome govori dolazak ministra Gordana Marasa (SDP) i njegova zamjenika Dražena Prosa (SDP), koji je, ako niste znali, iz Koprivnice. Oni su prekjučer došli u Koprivnicu, pokupili djecu iz županijskih škola i u vijećnici im podijelili stipendije za obrtnička deficitarna zanimanja, bez da su obavijestili nas kako osnivača. Skandalozno je da tako iskorištavaju djecu i njihove roditelje za dobivanje glasova – bio je oštar Koren.

Dodao je kako je sve do ove godine taj program provodila županijska Obrtnička komora s partnerima, a stipendije je tada dobivalo 70 učenika, dok ih sada dobiva gotovo upola manje, njih 40.

– Ne moram ni govoriti kakvo je to neprimjereno ponašanje. To je trebao znati netko od osnivača, trebali su pozvati nekoga iz komore, a ne na takav način prikupljati poene, a još nisu ni donijeli više novaca, već manje nego ranijih godina. To su preuzeli na sebe samo radi svojih niskih pobuda, a to su glasovi – ljutit je bio Koren.

Posebno se osvrnuo na Prosa, za kojega kaže da iako je na visokoj poziciji, Koprivničancima nije baš puno pomogao oko važnih projekata za našu županiju, primjerice gradnju brze ceste do Koprivnice.

– Pros vam je kao Jeti. Svi znaju da postoji, a nitko ga nije vidio – kazao je Koren, misleći na to da od kad je otišao u Zagreb, u našim ga krajevima ne viđamo često.

Podsjetimo, Pros je šesti na listi SDP-a, dok je Koren zauzeo sedmo mjesto na listi Domoljubne koalicije u drugoj izbornoj jedinici.

čitam...