Sastanak u Sisku

Župan Koren i ravnateljica PORA-e s kolegama i ministricom razgovarali o natječajima i projektima za lokalne zajednice

Između ostalog na sastanku je predstavljen i Program održivog razvoja lokalne zajednice kroz koji je ove godine osigurano ukupno 73 milijuna kuna.

10:15h
0
Sastanak u Sisku // Foto: www.smz.hr

Župan Darko Koren i ravnateljica PORA-e Melita Birčić, kao i ostali hrvatski župani te ravnatelji regionalnih razvojnih agencija, prošlog su petka prisustvovali redovnom mjesečnom sastanku s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac.

Glavna tema sastanka održanog u Sisku bila je razmjena informacija o natječajima za pripremu projektnih prijedloga, a razgovaralo se i o projektima u provedbi pojedinih županija te je naglašena potreba dvosmjerne komunikacije između Ministarstva i svih nositelja regionalnog razvoja o natječajima i mogućnostima financiranja projekata u 2017. godini.

Važno je naglasiti da su se svi župani kao i ravnatelji regionalnih razvojnih agencija složili kako je u tom procesu najvažniji partnerski pristup kroz koji će se do kraja 2017. godine usvojiti zakonski i podzakonski akti koji će omogućiti pozitivan zaokret u upravljanju EU fondovima i politici regionalnoga razvoja.

Između ostalog na sastanku je predstavljen i Program održivog razvoja lokalne zajednice kroz koji je ove godine osigurano ukupno 73 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave razvrstane u I. i II. skupinu prema indeksu razvijenosti te je najavljen natječaj za male lokalne projekte vrijedan 45 milijuna kuna čime će lokalnoj zajednici ove godine biti na raspolaganju dva i pol puta više sredstava nego do sada.

čitam...
Loading...