Župan Koren sa saborskim zastupnicima iz županije: Kome se okrenuti, Zagrebu ili Varaždinu?

11:48h
0
Sobota, Hrg, Pal, Koren, Želježnjak i Milinković za istim stolom // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren okupio je na zajedničkom radnom sastanku danas, 25. studenoga, saborske zastupnike s područja Županije. Sastanku su se odazvali Vesna Želježnjak, Branko Hrg i Stjepan Milinković, a osim Korena su mu prisustvovali i zamjenici župana Ivan Pal te Darko Sobota.


Župan Koren izvijestio je okupljene o sastanku koji je nedavno održan u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te istaknuo važnost zajedničkog stava oko nacrta prijedloga Zakona o regionalnom razvoju RH koji predviđa uvođenje pet planskih područja. Zaključio je kako ovako važne teme zahtijevaju zajednički stav te objasnio kako nije zadovoljan statusom koji bi u tom okružju imala Koprivničko-križevačka županija, koju su svrstali pod Varaždinsku regiju.

– Nije riječ o povijesnom sastanku, ali u načelu smo se složili da je riječ o važnom pitanju, kojem treba pristupiti s puno odgovornosti, a ne samo prihvatiti „tihu” regionalizaciju koja se pokušava provesti. Nismo donijeli zaključak, već smo odlučili o pitanju raspraviti i svaki sa svojim stranačkim tijelima te ćemo se ponovno sastati kroz nekoliko dana – sažeo je Koren događaje sa sastanka, dodajući još jednom da treba dobro promisliti hoćemo li se okrenuti prema Zagrebu, pravom regionalnom središtu, ili se priključiti Varaždinu, kako je to regionalizacijom predviđeno.

čitam...