radni posjet

Župan Koren sa suradnicima obišao radove na sportskoj dvorani u Sv. Petru Orehovcu i dvije novoizgrađene ceste

Osim sportske dvorane koja će se graditi, napravljene su i neke manje prometnice. 

09:30h
0
OŠ Sveti Petar Orehovec
Foto: Ivan Brkić

Na poziv načelnika općine Sv. Petar Orehovec Franje Poljaka župan Darko Koren sa svojim zamjenikom Darkom Sobotom i suradnicima posjetio je jučer istoimeno mjesto. Bio je to radni posjet, a sve je počelo sastankom kojem su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić te zamjenik načelnika Dragutin Hendelja. Tom prilikom potpisan je Sporazum o izgradnji školske sportske dvorane o kojoj se, napomenuo je župan, govori već više od desetak godina. što je točno na dnevnom planu pojasnio je sam župan.

– Dogovorili smo se da u radnom posjetu obiđemo općinu Sv. Petar Orehovec, dva su razloga za to. Jedan je razlog sportska dvorana koju gradimo zajedno s općinom, a u onom je programu od takvih pet dvorana u pet općina. Potpisali smo sporazum u Općini, pa smo posjetili otvoreno gradilište gdje će se dvorana graditi. Tamo traju radovi učvršćenja tla s obzirom na problematiku koja je konstatirana nakon geomehaničkih istraživanja. Tlo je dosta rizično. S općinom smo zajedno, idući tjedan ćemo upriličiti radni sastanak sa svih pet općinskih načelnika gdje će se raditi dvorane – rekao je župan Koren.

OŠ Sveti Petar Orehovec
Franjo Poljak//Foto: Ivan Brkić

Osim sportske dvorane čiju su izgradnju obišli, a čijem obilasku su se pridružili i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus i ravnatelj Stjepan Lučki, župan je sa suradnicima i domaćinima posjetio i dvije napravljene manje prometnice.

– Iskoristili smo priliku i posjetili ceste koje je ŽUC zajedno s općinom izgradila, radi se o dvije prometnice. Jedna je Gornji Fodrovec – Kusijevec vrijednosti oko milijun i pol kuna, a druga je cesta u selu Voljavec vrijednosti 250 tisuća kuna. Ulog u tim sredstvima je pola-pola, općina je pripremila ceste, a Županija je osigurala asfaltnu podlogu – riječi su čelnog čovjeka županije.

Načelnik Poljak je zahvalio Županiji što brine o ravnomjernom razvoju svih krajeva  te kazao kako će izgradnja školske sportske dvorane biti najvažniji projekt u nadolazećem razdoblju.

– Županija je pronašla model i poduprla projekt. Odradili smo određene predradnje za kreditno zaduženje, dok je dio oko zemljišta i građevinske dozvole riješen. Iza nas je ugovorena prva faza izgradnje cijelog tog projekta, a to je zaštita građevinske jame i izgradnja potpornog zida nakon čega ćemo, vjerujem, uskoro položiti kamen temeljac za dvoranu Nadam se i daljnjoj kvalitetnoj suradnji na području infrastrukture, osobito komunalne, da povećamo taj standard života u općini Sveti Petar Orehovec – kazao je Poljak.

Ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić dao je i svoj komentar.

– Općina Sv. Petar Orehovec je prepoznala potrebu da se osim nerazvrstanih cesta, kojima Općina upravlja, uključi i u modernizaciju cesta koje su pod ingerencijom ŽUC-a.To je dobar primjer suradnje kako bi se ljudima poboljšao standard na prometnicama. Ukupno sudjelovanje Općine je bilo 850 tisuća, dok je ŽUC sudjelovao u prošloj godini sa skoro milijun kuna. Ovaj model su na kraju prihvatile sve jedinice lokalne samouprave i to smo uveli kao kriterij. Zahvaljujem načelniku, Općini i Općinskom vijeću na suradnji – zaključio je Guzalić.

čitam...
Loading...