Hrvatska zajednica županija

Župan Koren na sastanku s Barišićem razgovarao o aktualnostima u obrazovanju

Naglašena je potreba školskih ustanova u aktivnijem korištenju sredstava fondova Europske unije.

13:57h
0
Foto: hrvzz.hr

Predstavnici Hrvatske zajednice županija održali su radni sastanak s ministrom znanosti i obrazovanja Pavom Barišićem kojemu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Na radnom sastanku razgovaralo se o značaju pomoćnika u nastavi, o kurikularnoj reformi, pitanju upravljačkih prava u školskim ustanovama te o smanjenju decentraliziranih sredstava. Predstavnici Hrvatske zajednice županija upoznali su ministra s konkretnim iznosima smanjenja  decentraliziranih sredstava u korelaciji s troškovima, što bi moglo utjecati na velik pad pedagoškog i financijskog standarda. Također, istaknuli su i prijedlog prema kojem u daljnjoj fazi decentralizacije osnivači bi mogli preuzeti dio poslova koji su sada u nadležnosti Ureda državne uprave, Ministarstva znanosti  i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nadalje, naglašena je potreba školskih ustanova u aktivnijem korištenju sredstava fondova Europske unije, ali i potreba da se postignu zakonska rješenja za  pojedini segmenti predfinanciranja i provedbe projekata.

Ministar sa suradnicima je upoznao predstavnike županija s planovima daljnjih aktivnosti ministarstva, te naglasio važnost uključivanja u elektronička savjetovanja, prvenstveno Pravilnika o pomoćnicima u nastavi te ostalih dokumenata koji se pripremaju.

čitam...
Loading...