INTERREG PROJEKT ECO OPERATION

Župan Koren sudjelovao na online konferenciji

Osnovne teme projekta su tlo i kampiranje, voda i akvamobilnost te zrak i ciklomobilnost.

14:08h
0

Srednja škola Prelog danas je bila domaćin početne konferencije otvaranja INTERREG projekta ECO Operation kojoj je prisustvovao župan Darko Koren. Konferencija je zbog epidemioloških okolnosti održana u virtualnom okruženju, a riječ je o projektu koji je osmislila Gimnazija Fran Galović Koprivnica u partnerstvu s mađarskom Gimnazijom Csurgo te sa Srednjom školom Prelog uz tehničku potporu PORA-e i REDEA-e, razvojnih agencija Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.

Nakon uvodnih riječi ravnatelja Srednje škole Prelog Tomislava Gregureka i pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Međimurske županije Blaženke Novak, sudionicima konferencije se obratio župan Koren koji je čestitao na projektu te istaknuo kako je koprivnička Gimnazija perjanica obrazovanja Koprivničko-križevačke županije. Dodao je kako Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije također provodi sličan projekt pod nazivom Škola uz rijeku koji se odvija na području ušća Mure u Dravu kod Legrada.

Prisutnima se obratio i ravnatelj Gimnazije Fran Galović Koprivnica Vjekoslav Robotić koji je kazao kako uz razvijanje svijesti o važnosti očuvanja prirode, jedan od glavnih ciljeva projekta je i umrežavanje kroz učenje, istraživanje i druženje učenika i nastavnika svih triju škola.

– Osnovne teme projekta su tlo i kampiranje, voda i akvamobilnost te zrak i ciklomobilnost. Promovirat ćemo i istražiti prirodne resurse pograničnog područja Koprivničko-križevačke županije te stvoriti personalne i materijalne kapacitete za razvoj škole u prirodi. Bez sveobuhvatne višegodišnje kontinuirane materijalne, stručne i logističke potpore Županije naša škola ne bi mogla provoditi ovaj projektni rad te smo vam na tome zahvalni. Pohvala pripada i projektnom timu naše škole koji broji oko 20 profesora koji volonterski kreiraju i provode sedam EU projekata vrijednih pet milijuna kuna, istaknuo je ravnatelj Robotić.

Današnjoj konferenciji prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Ukupna vrijednost projekta 242.000 eura, a provodit će se do kraja iduće godine.

čitam...