KOLEGIJ PROČELNIKA

Župan Koren te zamjenici Sobota i Ljubić složili se da građani moraju osjetiti bržu i efikasniju upravu

Koren je napomenuo kako je cilj financijskih korekcija realizacija svih strateških projekata, pri čemu je pozornost postavio na zdravstvenu skrb gdje je previđeno najviše rashoda.

13:33h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Četvrti ovogodišnji Kolegij pročelnika upravnih tijela Županijske uprave održan je jučer. Prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić te resorni pročelnici.

Na dnevnom redu bile su pripreme i izmjene Proračuna za 2019., izrada za 2020. te projekcije za 2021. i 2022. godinu. Koren je napomenuo kako je cilj financijskih korekcija realizacija svih strateških projekata, pri čemu je pozornost postavio na zdravstvenu skrb gdje je previđeno najviše rashoda.

Govorili su i o novostima vezanim za reorganizaciju javne uprave te poslovima ureda državne uprave koji će biti preneseni na županije, što je veliki korak u procesu decentralizacije. Svi zajedno složili su se kako je ključno da građani osjete bržu i efikasniju upravu.

Kazali su kako je Koprivničko-križevačka županija spremna za postupak preuzimanja poslova, a svi procesi vezani za reorganizaciju i novo ustrojstvo obavljaju se unutar rokova.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...