SVI U ŠKOLU, SVI PRI STOLU

Župan potpisao ugovor kojim se osigurava školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva

Županija je korisnik, a 17 osnovnih škola kojima je Županija osnivač su partneri. Ovim projektom besplatna prehrana osigurana je za 1334 učenika, za koje je ukupno osigurano 236.004 obroka po cijeni od 5,47 kuna.

13:59h
0
Ilustracija // Foto: djurdjevac.hr

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Svi u školu, svi pri stolu 3, financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020., potpisan je od strane župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena.

Projektom se osigurava školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva u školskoj godini 2018./2019. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.355.488,97 kuna, a ova stopostotna bespovratna sredstva osigurana su iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Državnog proračuna RH.

Županija je korisnik, a 17 osnovnih škola kojima je Županija osnivač su partneri. Ovim projektom besplatna prehrana osigurana je za 1334 učenika, za koje je ukupno osigurano 236.004 obroka po cijeni od 5,47 kuna, koliko iznosi unaprijed utvrđeni jedinični trošak obroka. Ove je godine projektom obuhvaćen veći broj učenika, jer su, kao što je bilo i najavljeno, prošireni kriteriji za uključivanje učenika.

Ciljna skupina za uključivanje u projekt bili su učenici iz škola kojima je Županija osnivač, a koji žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva prema sljedećim područjima isključenosti: obiteljska struktura, ekonomski status, identifikacija, zdravstveni status ili invaliditet te obitelji u riziku od siromaštva koje se nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima.

Projekt je nastavak projekta koji je Županija uspješno provodila protekle dvije školske godine.

čitam...
Loading...