14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POTPISANI NOVI UGOVORI

Županija 17 godina brine o starijim osobama, Pintar: Umirovljenici su često na rubu egzistencije, ostavljeni i sami, ne smijemo dozvoliti da itko ostane na margini društva
Ž

Godišnje brinemo o 200-tinjak korisnika te im omogućavamo najrazličitije usluge – od kućanskih poslova, odlaska liječniku, socijalnih kontakata pa sve do ostvarivanja socijalnih pravaSvi naši korisnici žele što duže moguće biti u svojim domovima, a ovakvi im programi upravo to omogućavaju - rekla je Čadavec

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave danas su potpisani 290 tisuća eura vrijedni sporazumi vezani uz provođenje programa pomoći u kući starijim osobama u 2023. godini i dnevnog boravka za starije osobe u Križevcima. Župan Darko Koren potpisao je danas ukupno pet sporazuma kojima se nastavlja provođenje kvalitetne socijalne politike na području županije. Ugovore je potpisao s gradonačelnikom Križevaca Marijom Rajnom, načelnikom Općine Virje Mirkom Perokom, predsjednicom Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentinom Čadavec i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonijom Pukec. Udio Koprivničko-križevačke županije u ovom projektu iznosi 180 tisuća eura.

– Programe pomoći u kući i dnevni boravak provodimo već 17 godina što je pokazatelj koliko nam je važna briga o starijim osobama, a dosad je u tu namjenu uloženo oko 2,2 milijuna eura. Ove smo godine povećali sredstva u odnosu na prošlu, a osim direktne pomoći korisnicima, važna je i socijalna komponenta, dok je dodana vrijednost zapošljavanje teže zapošljivih osoba. Često su gerontodomaćice jedina spona korisnika sa zajednicom – podsjetio je župan.

Predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar istaknuo je kako potpisivanje ovih sporazuma znači kako društvo vodi računa o najranjivijoj skupini zajednice, zlatnoj generaciji koja je kroz život svojim radom i zaslužila da im se pomogne i pruže kvalitetni uvjeti.

– Umirovljeničku populaciju je više nego ostale pogodila ova kriza, inflacija i opća nesigurnost te mnogi od njih teško žive, često na rubu egzistencije s malim ili nikakvim primanjima ostavljeni sami. Tim više ovakvi sporazumi pokazuju humani aspekt u nastojanjima Županije, jedinica lokalne samouprave i uključenih ustanova i udruga, da stvore uvjete u kojima naši stariji sugrađani mogu opstati i dobiti oblik sigurnosti. Ne smijemo dozvoliti da itko ostane na margini društva, posebice oni kojima je pomoć prijeko potrebna i koji se nemaju na koga osloniti, istaknuo je Pintar te zahvalio svim dionicima uključenima u ovaj hvalevrijedan program.

Zadovoljstvo nastavkom suradnje na programima izvaninstitucionalne podrške izrazio je i gradonačelnik Rajn.

– Drago nam je što možemo generaciji ljudi koja nas je zadužila i na kojoj počiva naše društvo, vratiti brigu na ovaj način. Uz programe financirane europskim sredstvima, ovo je velik doprinos socijalnoj osviještenosti cijele zajednice – poručio je križevački gradonačelnik.

Na vrijednost koju programi pomoći u kući, kao i dnevni boravak, imaju za starije osvrnula se i predsjednica Kluba Mariška Valentina Čadavec.

– Hvala vam na podršci ovom programu preko kojeg godišnje brinemo o 200-tinjak korisnika te im omogućavamo najrazličitije usluge – od kućanskih poslova, odlaska liječniku, socijalnih kontakata pa sve do ostvarivanja socijalnih prava. Svi naši korisnici žele što duže moguće biti u svojim domovima, a ovakvi im programi upravo to omogućavaju. Naša županija prednjači u skrbi o starijima osobama, što se svakodnevno vidi kroz podršku svim aktivnostima u koje su uključene. Veselim se nastavku programa, a o korisnicima ćemo brinuti najbolje što znamo i možemo – rekla je Čadavec.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek te pomoćnik pročelnice Miroslav Belobrk.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

zapovjednik atj lučko

FOTO General Butorac je prije 32 godine bio u krvavoj akciji na Plitvicama, a danas vrijeme provodi u Molvama i bavi se poljoprivredom: U...

Na današnji dan prije 32 godine poginuo je Josip Jović, tadašnji 22-godišnjak i prva žrtva Domovinskog rata. Bio je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti