konferencija u grčkoj

Županija će sufinancirati odlazak matematičara na EUROMATH

15:00h
0
Sastanak u Županiji // Foto: KC-KŽ županija
Sastanak u Županiji // Foto: KC-KŽ županija

Naime, 12 učenika iz Centra izvrsnosti, koji je otvoren u siječnju 2013. godine u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović, sa svojim projektima prošlo je na međunarodnom natjecanju te su stekli direktno pravo sudjelovanja na konferenciji.

Koprivničko-križevačka županija sufinancirat će odlazak učenika na Učeničku matematičku konferenciju EUROMATH koja će se održati od 30. ožujka do 3. travnja u Solunu u Grčkoj.

Tako je dogovoreno na sastanku Ivana Pala, zamjenika koprivničko-križevačkog župana, Branke Cuki, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine i Mare Grašić, voditeljice Centra izvrsnosti.

Naime, 12 učenika iz Centra izvrsnosti, koji je otvoren u siječnju 2013. godine u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović, sa svojim projektima prošlo je na međunarodnom natjecanju te su stekli direktno pravo sudjelovanja.

Na konferenciji mogu sudjelovati učenici od devet do 18 godina, a svoja znanja i vještine imat će priliku pokazati u različitim radionicama, predavanjima i natjecanjima. Tom prilikom, izabrat će se komunikacijski idol mladih, idol matematičkog kazališta mladih, nagradit će se učenici najboljih plakata za EUROMATH te će se dodijeliti nagrada za najbolje predstavljanje matematičkih radova.

 

čitam...