Svi u školi, svi pri stolu 4

Županija i dalje pomaže najpotrebitijim učenicima, S. Vuljak: Lijepo je kada možemo reći roditeljima i djeci da ih topli obrok čeka u školi

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo odrađenim projektom i naglasila da je PORA ovdje odradila onaj dio aktivnosti predviđen da svojim stručnim znanjem podrži da se projekt što kvalitetnije pripremi, a onda i provede.

15:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Koprivničko-križevačka županija zajedno s 17 osnovnih škola čiji je osnivač osigurat će školsku prehranu za čak 861 učenika koji žive u siromaštvu i riziku od siromaštva. Tim povodom danas se ‘napunila’ dvorana za sastanke u prostorima Županijske uprave. Stigli su svi predstavnici škola, kao i Županije.


Sjajna je stvar što je projekt financiran s bespovratnih 870.783,52 kuna. Dio toga, 15 posto, dolazi iz državnog proračuna, dok 85 posto stiže iz EU fonda. Kroz 10 mjeseci planirana je priprema maksimalno 151.612 obroka. Od 861 učenika najviše iz dolazi iz OŠ Fran Koncelak Drnje, njih 142, a najmanje ih je u Koprivničkom Ivancu, 11. Sve te činjenice i brojke iznio je Vladimir Šadek, viši savjetnik – specijalist za europske fondove, a o značaju projekta više je rekao župan Darko Koren.

– Ovakav program često prođe ispod radara, a ima svoju vrijednost u svakom smislu. Ovo pokazuje našu socijalnu osjetljivost koja na neki način ima svoju cijenu. Broj učenika u četvrtom po redu programu se nešto smanjio – kazao je čelni čovjek županije pa spomenuo još neke projekte koje Županija provodi na području školstva.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo odrađenim projektom i naglasila da je PORA ovdje odradila onaj dio aktivnosti predviđen da svojim stručnim znanjem podrži da se projekt što kvalitetnije pripremi, a onda i provede.

– Lijepo je vidjeti da ovaj projekt ima neki kontinuitet, da je prisutan duži niz godina i da možemo uključiti djecu u ono što je najbitnije, a to je taj jedan topli obrok na dan. Lijepo je kad možemo reći tim roditeljima i djeci da imaju osiguran obrok u školi – rekla je Sonja Vuljak, ravnateljica OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec i zahvalila se svima koji su sudjelovali u projektu.

Uz župana Korena bili su njegovi zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnica Ana Mušlek, pročelnik Darko Masnec i pročelnica Melita Ivančić.

čitam...