Županija i općine osigurali sredstva za pomoć u kući starijim osobama do kraja godine

08:21h
0
Detalj s potpisivanja sporazuma u prostorijama Županije // Foto: www.kckzz.hr

U prostorijama Županijske uprave jučer su potpisani Sporazumi o provođenju programa pomoći u kući starijim osobama za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2015. godine. Župan Darko Koren potpisao je Sporazuma u ime Koprivničko-križevačke županije i 20 općina po ovlaštenju jedinica lokalne samouprave sa Klubom za starije osobe Mariška i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci.


Klub za starije osobe Mariška pokriva 16 općina s područja Koprivnice i Đurđevca, a Program provodi 18 izvoditelja pojasnila je predsjednica Kluba Valentina Čadavec. Županija će do kraja godine osigurati 157.655,00 kuna za troškove sukladno Sporazumu, a općine će osigurati dio sredstava u iznosu od 117.300,00 kuna.

U ime Gradskog društva Crvenog križa Križevci Sporazume je potpisala ravnateljica Đurđica Trbus čime su osigurana sredstva u ukupnom iznosu od 57.500,00 kuna. Županija će osigurati 45.000,00 kuna, a općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec 12.500,00 kuna. Program Pomoć u kući na križevačkom području provode četiri gerontodomaćice.

Prilikom potpisa Sporazuma župan je zahvalio svim jedinicama lokalne samouprave koje su se uključile u ovaj hvalevrijedan program pomoći u kući starijim osobama i prepoznale važnost brige i skrbi za posebno osjetljivu društvenu skupinu.

čitam...