RAZVOJ I OČUVANJE VRIJEDNOSTI

Županija je osigurala 1,1 milijun kuna za podravsko-prigorske kulturne programe, objavljeni su natječaji

Sva pitanja mogu se postaviti slanjem upita na kultura@kckzz.hr, najkasnije do 12. veljače 2021. godine.

14:13h
0
Foto: FA Koprivnica

Koprivničko-križevačka županija objavila je Natječaj za sufinanciranje programa ustanova u kulturi za 2021. godinu te Poziv za sufinanciranje programa projekata udruga i ostalih iz područja kulture za 2021. godinu. Ove je godine u županijskome proračunu za tu namjenu osigurano 1,1 milijun kuna.


Objašnjavaju kako program ustanova u kulturi obuhvaća programe ustanova u kulturi koje djeluju sa sjedištem i aktivnostima na području županije i svojim projektima doprinose
kulturnom razvoju, očuvanju kulturnih vrijednosti i dobara županije. U kontekstu natječaja, planiranih 165 tisuća kuna namijenjeno je za, otprilike, 15 projekata. Najmanja pojedinačna vrijednost jest 1000 kuna, a najveća 20 tisuća kuna. Raspoređivat će se za prioritetna područja, od muzejsko-galerijske preko knjižnične do izdavačke i nakladničke djelatnosti.

– Iznimno kod prioritetnog područja muzejsko-galerijska djelatnost, prilikom provođenja aktivnosti vezanih uz manje restauratorske zahvate, zaštitu postojećeg fundusa i održavanje kulturnih dobara najveća pojedinačna vrijednost koja se može ugovoriti iznosi 50.000,00 kuna – objašnjava županijsko vodstvo.

Rok za podnošenje prijedloga jest 26. veljače.

Glede sufinanciranja programa i projekata udruga i ostalih iz područja kulture za tekuću godinu, moguće je prijaviti se na prioritetna područja koja se odnose na: izdavačku djelatnost, likovnu djelatnost, manifestacije koje obuhvaćaju književnu, kazališnu, glazbenu, filmsku djelatnost te razvitak kulturno-umjetničkog amaterizma, zaštitu i održavanje sakralnih objekata i provođenje vjerskih manifestacija te obilježavanje blagdana,
djelatnost i rad Zajednice kulturno-umjetničkih udruga te ostala područja kulture.

Planirana vrijednost ovoga poziva jest 925 tisuća kuna. Najmanji i najveći iznos financijskih sredstava koji je moguće prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu, odnosno projekt, razlikuje se ovisno o prioritetnom područja, a detaljno je razrađen u uputama za prijavitelje.

Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa natječaja i poziva je 26. veljače 2021. godine do 15.00 sati. Sva pitanja mogu se postaviti slanjem upita na kultura@kckzz.hr, najkasnije do 12. veljače 2021. godine.

čitam...