Županija kandidira za domaćina juniorskog SP za rukometašice

23:21h
0
100718-juniorke

Koprivničko-križevačka županija je potencijalni kandidat za organizaciju svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu 2014. godine, rekao je dožupan Ivan Pal nakon sastanka s direktorom marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silviom Njirićem.

U Koprivnici dvije dvorane odgovaraju standardima, u Križevcima i Đurđevcu po jedna, a kvalitetnih dvorana koje zadovoljavaju potrebne standarde ima i u obližnjim mjestima – Novigradu, Molvama, Goli i Virju. Kada bi dobili domaćinstvo svjetskog juniorskog prvenstva u ženskom rukometu, bila bi to velika promocija ovog kraja, rekao je dožupan Ivan Pal.

– Radi se o tome da bismo u tom periodu ostvarili negdje, izračunali smo, oko 9000 noćenja u našem prostoru. Radi se o tome da bismo tu imali reprezentacije i čelnike njihovih saveza iz čitavog svijeta. I u svakom slučaju mislim da jedna takva manifestacija, zapravo ne mogu se sjetiti, nije nikada održana na našem prostoru – izjavio je Pal.

Dogovoren je i ponovni susret Ivana Pala s predstavnicima Hrvatskog rukometnog saveza, nakon što druge regije i gradovi izraze svoja stajališta o mogućnostima sudjelovanja na svjetskom prvenstvu.

Izvor: Radio Drava