vrijednost 380 tisuća kuna

Županija kreće s energetskom obnovom škola u Novigradu, Ferdinandovcu, Đelekovcu i Velikom Pogancu

U obje su škole planirane energetske obnove cjelokupnih ovojnica zgrada, zamjena rasvjete učinkovitijom, obnova kotlovnica i grijaćih tijela kao i postavljanje mogućnosti za korištenje obnovljivih izvora energije preko sunčanih kolektora - u obje se škole planira u energiji za grijanje postići ušteda od 70%.

12:00h
0
Potpisivanje ugovora
Foto: Ivan Brkić

U prostorima Županije danas je upriličeno potpisivanje ugovora o javnoj nabavi usluge izrade glavnih projekata za energetsku obnovu zgrada škola u Novigradu Podravskom, Ferdinandovcu, Đelekovcu i Velikom Pogancu i poslovne zgrade Koprivničko-križevačke županije, točnije zgrade PORA-e.

Vrijednost ugovora je 380 tisuća kuna, a župan Darko Koren izabrao je današnji dan kako bi informirao javnost o planiranim radovima.

– Županija je unazad nekoliko godina prepoznala važnost ulaganja u energetsku učinkovitosti školskih objekata i sportskih dvorana – 29 energetskih certifikata za osnovne, područne i srednje škole, sportske dvorane i učenički dom. U tijeku su i dva kapitalna projekta energetske obnove školskih zgrada u Drnju i Virju vrijedna gotovo 9 milijuna kuna – kazao je župan Koren.

Izvođač radova je tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica čija je direktorica Zvjezdana Martinović.

– Presretni smo što smo dobili posao, imamo puno zaposlenih, 14 stručnjaka, ovlaštenih inženjera i uvjerena sam da ćemo dobro odraditi posao – rekla je direktorica Martinović.

U obje su škole planirane energetske obnove cjelokupnih ovojnica zgrada, zamjena rasvjete učinkovitijom, obnova kotlovnica i grijaćih tijela kao i postavljanje mogućnosti za korištenje obnovljivih izvora energije preko sunčanih kolektora – u obje se škole planira u energiji za grijanje postići ušteda od 70%.

U najvećem dijelu ti su projekti sufinancirani od Europske unije, a sudjelovalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Županija iz vlastitog proračuna.

Potpisivanje ugovora
Foto: Ivan Brkić
Potpisivanje ugovora
Foto: Ivan Brkić
Potpisivanje ugovora
Foto: Ivan Brkić

čitam...
Loading...