Županija kupila šest ronilačkih odijela za policiju

11:16h
0
Detalj sa sastanka Vijeća za prevenciju

Članovi Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici na čelu s predsjednikom Vijeća županom Darkom Korenom te zamjenicima Ivanom Palom i Darkom Sobotom sastali su se danas na redovnoj sjednici u prostorijama Županije.

Na samom početku župan Darko Koren predstavnicima Policijske uprave uručio je šest ronilačkih odijela čiju je kupnju financirala Županija kako bi posao interventne policije bio još kvalitetniji.
O stanju sigurnosti u prvih devet mjeseci na području Policijske uprave izlagao je načelnik PU Darko Rep. Pohvalio je pozitivan tren u smanjenju kriminaliteta, ali i istaknuo problem alkoholiziranosti mladih vozača.Županija je PU uručila 6 ronilačkih odijela

Policijska službenica za prevenciju Tatjana Židov predstavila je provedene i planirane aktivnosti po projektu „Zdrav za 5″. Radi se o projektu s nacionalne razine koji se odnosi na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću učenicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

U nastavku sjednice predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra” Marija Mraz i policijska službenica za prevenciju Maja Vrbek predstavile su projekt „Dan kao san” koji će u sljedeće dvije godine osnažiti ranjive društvene skupine te osobe starije životne dobi.

čitam...