4.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
stiže lova

Županija početkom idućeg tjedna isplaćuje poljoprivrednicima 6,7 milijuna kuna za štetu nastalu od tuče

Od 147 prijavljenih, 141 oštećenik ostvario je pravo na isplatu štete, a šest ih je odbijeno zbog neispunjavanja uvjeta

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija je u srpnju 2022. izradila Program dodjele potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Koprivničko-križevačke županije u 2022. godini, nastale u svibnju i lipnju, a proglašene 3. i 20. lipnja na području sedam Općina (Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja).

- Oglas -

Ministarstvo poljoprivrede dalo je pozitivno mišljenje o usklađenosti programa potpore male vrijednosti, a sve sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča na područjima Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za 2022. godinu.

Dana 23. kolovoza Županija je raspisala Javni poziv – potpora male vrijednosti po direktivi 1408 poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Koprivničko-križevačke županije u 2022. godini koji je bio otvoren do 7. listopada 2022. godine.

Na isti se prijavilo 147 oštećenika, gdje je 141 oštećenik ostvario pravo na isplatu štete, a šest ih je odbijeno zbog neispunjavanja uvjeta. Ukupni broj oštećenika registriran u Registru šteta na području sedam općina je 355. Ukupna prijavljena šteta iznosi 29.032.788,62 kuna, dok ukupna šteta prema zahtjevima predanim na javni natječaj iznosi 12.188.400,79 kuna.

- Oglas -

U studenom je Županija potpisala Sporazum s Ministarstvom poljoprivrede kojim je za štete na poljoprivredi dodijeljeno 6.725.000,00 kuna. Županija je nakon obrade 141 zahtjeva utvrdila postotak za isplatu štete od 79,8% te će u utorak, 13. prosinca 2022. godine, na račune oštećenika biti uplaćeno ukupno 6.733.422,02 kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZONA KOPRIVNIČKI IVANEC

Pored Danice ‘niče’ polje solarnih panela, prije dvije godine kupila ga je tvrtka iz Vinkovaca, pitali smo ih u kojoj je fazi izgradnja i...

Prije desetak dana pisali smo o tvrtki iz Koprivničkih Bregi, koja je u Poduzetničkoj zoni Koprivnički Ivanec kupila jedno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti