dan europe

Županija priprema 290 projekata vrijednih 2,5 milijardi kuna

13:23h
0
Dan Europe u Koprivničko-križevačkoj županiji // Foto: KC-KŽ županija
Dan Europe u Koprivničko-križevačkoj županiji // Foto: KC-KŽ županija

 


Iznimno smo angažirani kao županija, ali i zajedno s našim jedinicama lokalne samouprave, gradovima i općinama u pripremi mnogih projekata, rekao je Darko Koren, koprivničko-križevački župan i objasnio kako svi zajedno pripremaju 290 projekta ukupne vrijednosti preko 2,5 milijardi kuna.

Koprivničko-križevačka županija obilježila je danas, u ponedjeljak, Dan Europe konferencijom na temu EU i međunarodni projekti Koprivničko-križevačke županije.

Tom prilikom, istaknuti su projekti koje Županija provodi.

– Iznimno smo angažirani kao županija, ali i zajedno s našim jedinicama lokalne samouprave, gradovima i općinama u pripremi mnogih projekata – rekao je Darko Koren, koprivničko-križevački župan i objasnio kako svi zajedno pripremaju 290 projekta ukupne vrijednosti preko 2,5 milijardi kuna.

Dodao je i kako su već ishođene građevinske dozvole za 69 projekata ukupne vrijednosti 393 milijuna kuna te kako zajedno s Regionalnim centrom za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica čija je vrijednost 532 milijuna kuna te s projektom Akumulacija Sirova Katalena i sustav navodnjavanja Koljak vrijednosti 98,8 milijuna kuna predstavlja ukupno 71 projekt na području županije u vrijednosti gotovo milijardu kuna.

Usto, Županija je i članica Saveza Alpe Jadran.

– Ukupno nam je u razdoblju od 2014. do 2016. godine odobreno 33.850 eura, a na posljednjoj sjednici krajem travnja odobreno nam je 12.400 eura – dodao je Koren.

S druge strane, Melita Birčić, ravnateljica PORA – e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, osvrnula se na projekte prošle godine.

– Provodili smo 10-akprojekata ukupne vrijednosti 1,2 milijuna eura, a trenutno imamo njih 9 ukupne vrijednosti 2,6 milijuna eura. To su projekti iz domene obrazovanja, socijalne skrbi, turizma i poduzetništva, te su vrlo širokog spektra, a svi su od značaja za razvoj naše županije – kazala je.

 

čitam...