Županija prodaje udjele u Bistri i želi od Međimuraca kupiti udjele u Piškornici

06:17h
0
Piškornica // Foto: Arhiva

Članovi županijske skupštine na svom će osmom okupljanju ovog saziva u utorak odlučivati o prodaji i kupnji županijskih udjela u trgovačkim društvima. Konkretno, namjera je prodati 10,37 posto županijskih udjela u Bistri, za što bi trebala prihodovati  635.700 kuna, te tako omogućiti ovoj tvrtki da, neopterećena javnim vlasništvom, konkurira na europskim natječajima.

S druge pak strane namjera je županijskog vodstva kupiti od Međimurske županije njene udjele u Regionalnom centru za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica. Riječ je o projektu od iznimnog značaja za ovo područje, pa je i važno da ovdašnji građani imaju mogućnost utjecaja i upravljanja.

– Procijenili smo da nam je po pitanju društva Piškornica interes da imamo jedan stabilan udio, jer smatramo da je to društvo i projekt koji se odvija na prostoru naše županije i da nam to ipak daje jednu malo veću sigurnost nad svim procesima koji se odvijaju – kazao je župan Darko Koren.
Susjedima u Međimurje već je poslano pismo namjere o kupnji njihovih udjela, a glavni su povod njihovi dugovi koje kao osnivači imaju prema Piškornici, ali i kao partneri u projektu prema našoj županiji, koji su dosegli više od 400.000 kuna. Župan Koren kaže da te udjele mogu kupiti i preostali partneri u projektu. Naglašava da namjera Koprivničko-križevačke županije da kupi međimurske udjele nije ponukana željama Grada Koprivnice da stekne udjele u Piškornici, već je temeljena isključivo na poslovnoj procjeni važnosti i perspektive RCGO-a Piškornica.

Za 19.5 posto međimurskog udjela, naša je županija spremna platiti 553.800 kuna, a bude li kupnja realizirana Koprivničko-križevačka županija će tada imati 42 posto temeljnog kapitala Piškornice.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...