BESPOVRATNA SREDSTVA

Županija za potpore u poljoprivredi osigurala 1,8 milijuna kuna! Počelo potpisivanje ugovora

Župan Darko Koren prilikom potpisivanja ugovora istaknuo je važnost potpora i poticanja poljoprivredne proizvodnje na području županije.

08:58h
0
Foto: kckzz.hr

Jučer je prostorijama Županijske uprave započelo potpisivanje ugovora s korisnicima potpora u poljoprivredi na osnovu Programa razvoja poljoprivrede na području Koprivničko-križevačke županije za koje je Županija u Proračunu za 2020. godinu osigurala sredstva u iznosu od 1.790.000,00 kuna.


Župan Darko Koren prilikom potpisivanja ugovora istaknuo je važnost potpora i poticanja poljoprivredne proizvodnje na području županije.

– Ravnomjeran razvoj svih ruralnih područja naše županije od iznimne je važnosti ne samo za Koprivničko-križevačku županiju već i za cijelu Hrvatsku jer i u ovoj izvanrednoj situaciji s koronavirusom smo svjedočili koliko je bitno imati vlastitu poljoprivrednu proizvodnju. U okviru trenutnih mogućnosti smo osigurali bespovratna sredstva u iznosu gotovo 1,8 milijuna kuna za mikro, mala i srednja poduzeća, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i mlade poljoprivrednike, a potpore su namijenjene ulaganju u materijalnu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednom gospodarstvu, za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta te za poticanje istraživanja i razvoj poljoprivrede – rekao je župan te dodao kako je županijski Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu odobrio 43 zahtjeva poljoprivrednih proizvođača koji su ispunili sve kriterije natječaja.

Foto: kckzz.hr

čitam...