LOKALNA RAZINA

Županije će same odlučivati o povratku učenika na nastavu, Ljubić: Dio učenika sigurno se u ponedjeljak vraća na nastavu

Više župana potvrdilo je kako smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

13:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Svaka županija samostalno će odlučivati o povratku učenika u učionice sljedeći tjedan, a većina je sklona normaliziranju nastave, piše Telegram. Zaključak jučerašnjeg sastanka ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola, navodi dnevnik.

Dogovor je da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja, kažu u Ministarstvu.

Županije podijeljene oko pitanja početka nastave

Župani potvrđuju da će tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave. Više župana potvrdilo je kako smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Ipak, tragična vijest o smrti dječaka zbog komplikacija uzrokovanih covidom neke je, poput Šibensko-kninske županije, poljuljala u odluci. I u Istarskoj su županiji skloni zadržavanju sadašnje mjere. Kako navode, Grad Zagreb odluku o eventualnoj promjeni modela od idućega tjedna donijet će u četvrtak, najkasnije u petak.

Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija
U županiji se u škole vraćaju osnovnoškolci i dio srednjoškolaca

U kojem smjeru razmišljaju u Koprivničko-križevačkoj županiji provjerili smo s Ratimirom Ljubićem, zamjenikom župana i načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite.

– Jedan dio učenika će se sigurno vratiti u ponedjeljak na nastavu. S obzirom na epidemiološke pokazatelje nema razloga da se to ne učini. No, još nismo definirali koji će to točno učenici biti. Vjerojatno će to biti osnovnoškolci, ali i dio učenika srednjih škola. U četvrtak prijepodne imamo zakazan sastanak Stožera i ravnatelja škola pa ćemo tada definirati i konkretne detalje – kratko je rekao Ljubić.

čitam...