Županiji ponuđeno domaćinstvo Igara mladih saveza Alpe-Adria

18:16h
0
Detalj sa sastanka u županiji // Foto: www.kckzz.hr

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ivan Pal ugostio je Thomasa Hirschbecka odgovornog za sportske aktivnosti u Savezu Alpe Jadran. Dogovorili su da će i ovaj puta, znači iduće godine mladi podravsko-prigorski sportaši sudjelovati na sportskom kampu u Austriji. Lani su našu županiju predstavljali mladi hrvači iz Novigrada, a ove godine to će biti neki od atletičara.


Osim toga, razgovaralo se i o dosad već više puta najavljivanoj organizaciji Igara mladih Saveza Alpe – Jadran, čime je dožupan Pal iznimno zadovoljan pa kaže:

– Meni bi bila velika želja, osobno ću se sa svojim suradnicima potruditi da to svakako napravimo. Radi se sportašima do 17 godina, koji bi gostovali u našoj županiji, oko tisuću mladih sportaša. Opet se radi i o velikom broju noćenja koja bismo ostvarili. Radi se i o velikom broju sportova – rukometu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, hrvanju, atletici, gimnastici…

Iako svi detalji još uvijek nisu poznati, naša je prednost infrastruktura kojom raspolažemo, kaže dožupan Pal:

– Moram reći da je moj kolega iz Austrije bio vrlo iznenađen da tako mala sredina kakva je naša županija ima tako razvijenu sportsku infrastrukturu, s velikim brojem dvorana, s velikim brojem sportskih igrališta, sa sjajnim bazenom u Koprivnici. Oni bi silno željeli da već 2015. to bude u našoj županiji. Mi svakako želimo da to bude napravljeno na najbolji mogući način.

U našoj su županiji skloni da sportske igre mladih organiziramo 2016. godine kako bismo imali dovoljno vremena aplicirati za financijsku potporu programa Erasmus te da sve dovoljno dobro pripremimo. Palova je želja da ovdje svakako budu organizirana natjecanja u bazičnim i kod nas popularnim sportovima hrvanju i plivanju, te u ostalima za koje ovdje postoje uvjeti, poput rukometa, nogometa, atletike i drugih.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...