Brak ili mrak

U županiji je svako četvrto dijete na svijet stiglo u izvanbračnoj zajednici, a samo u jednoj općini sva su djeca rođena u braku

Od općina, s izvanbračnom djecom predvodi Kloštar Podravski, gdje ih je rođeno 16, u Peterancu je na svijet stiglo 12-ero djece, a u Rasinji 10.

08:00h
0
ingimage.com
Ilustracija, sreća // Foto: ingimage.com

Opće je poznata činjenica da se u današnje vrijeme sve manje parova odlučuje na brak, što zbog financijskih, a što zbog osobnih razloga.

Tome u prilog idu i brojke djece rođene u izvanbračnoj zajednici.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, od ukupno 1012 djece rođenih u koprivničkom rodilištu u 2016. godini, njih čak 25 posto, odnosno ukupno 263 djece, na svijet je stiglo u zajednici u kojoj roditelji nisu u braku.

Prema tome, to je svako četvrto dijete rođeno u Koprivničko-križevačkoj županiji, a najviše je prinova bilo u Koprivnici, njih 69. Slijedi Đurđevac sa 36 te Križevci sa 32 novorođene bebe.

Od općina, s izvanbračnom djecom predvodi Kloštar Podravski, gdje ih je rođeno 16, u Peterancu je na svijet stiglo 12 djece, a u Rasinji 10.

U Sokolovcu je rođeno devetero djece u  izvanbračnoj zajednici, a u Bregima i Drnju po osmero. Po jedno dijete na svijet je stiglo u Novom Virju, Kalniku, Gornjoj Rijeci i Kalinovcu.

Jedino su u Goli ama baš sva djeca rođena u bračnoj zajednici.

 

čitam...