Što ću biti kad odrastem?

Županijska komora Koprivnica osnovce i njihove roditelje upoznaje s traženim zanimanjima tesara, zidara, stolara

Tijekom prezentacija naglašeno je da su strukovna zanimanja, dobra zanimanja koja imaju budućnost i sigurnost na tržištu rada, a učenici ako žele i imaju sposobnosti, mogu se nastaviti obrazovati i ići dalje na fakultete.

13:28h
0
Foto: Hrvatska gospodarska komora

HGK ŽK Koprivnica započela je u ponedjeljak promociju deficitarnih strukovnih zanimanja po osnovnim školama u Koprivničko-križevačkoj županiji u sklopu projekta Što ću biti kad odrastem?


Tako su u ponedjeljak učenici osmih razreda Osnovne škole Sokolovac i njihovi roditelji upoznati s deficitarnim strukovnim zanimanjima kao što su tesar, zidar, stolar limar, strojobravar, zanimanjima koja nedostaju, stanjem na tržištu rada, potrebama poslodavaca, tvrtki iz Koprivničko-križevačke županije za novim zapošljavanjem, mogućnostima stipendiranja itd.

Strukovna zanimanja, u utorak, su promovirana u Osnovnoj školi Fran Kancelak Drnje, a u srijedu u OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu i OŠ Molve.

Ravnatelji strukovnih škola prezentirali su svoje škole, uvjete i programe upisa u školskoj godini 2017/2018.

Predstavnici tvrtke Radnik predstavili su zanimanja tesar i zidar te mogućnosti i uvjete stipendiranja i zapošljavanja u toj tvrtki, a predstavnici Rasca zanimanja strojobravar, CNC operater.

Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri predstavio je usluge Centra koje nudi učenicima, studentima i nezaposlenima vezanim uz zapošljavanje i planiranje karijere te stanje na tržištu rada i potrebe poslodavaca.

Tijekom prezentacija naglašeno je da su strukovna zanimanja, dobra zanimanja koja imaju budućnost i sigurnost na tržištu rada, a učenici ako žele i imaju sposobnosti, mogu se nastaviti obrazovati i ići dalje na fakultete.

Nositelj projekta promocije deficitarnih strukovnih zanimanja Što ću biti kad odrastem? je HGK ŽK Koprivnica, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te tvrtke Radnik, Rasco i Baltazar.

Ovim projektom žele se popularizirati strukovna zanimanja te pomoći mladim ljudima da lakše pronađu posao kad završe svoje srednjoškolsko strukovno obrazovanje.

čitam...