Županijska komora Koprivnica stipendirat će četiri studenta s 1500 kuna

11:54h
0

U Županijskoj komori Koprivnica održana je  12. sjednica Upravnog odbora Zaklade  HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata, na kojoj je donesena i odluka o broju, vrsti i iznosu stipendija i raspisivanju  natječaja za dodjelu stipendija i odluka o deficitarnim zanimanjima od bitnog značaja za gospodarski razvoj županije.

Upravni odbor Zaklade odlučio je da će se početkom studenoga raspisati peti natječaj za dodjelu stipendija Zaklade. Dodijelit će se četiri stipendije u iznosu od 1500 kuna mjesečno tijekom 12 mjeseci godišnje do završetka školovanja, a u skladu s ugovorom koji će stipendist sklopiti sa Zakladom.

Pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije imaju redovni studenti druge i viših godina studija  s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije koji se redovno školuju na višim i visokim učilištima i fakultetima.

Osnovni kriterij za dodjelu stipendija biti će uspjeh kandidata u školovanju i studiju, upisana godina studija, socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj Koprivničko-križevačke županije.

Upravni odbor Zaklade utvrdio je listu studija na kojima se obrazuju deficitarna zanimanja od bitnog značaja za gospodarski razvoj Koprivničko-križevačke županije. To su: Prirodoslovno-matematički fakultet – matematika i fizika, Medicinski fakultet, Učiteljski fakultet – učitelj matematike i fizike, učitelj engleskog jezika i učitelj njemačkog jezika, Građevinski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje.