Županijska skupština: Škole će se graditi i javno-privatnim partnerstvom

14:37h
0
Sjednica Županijske skupštine // Foto: www.kckzz.hr

Osim usvajanja županijskog proračuna za 2015. godinu i rebalansa proračuna za 2014. godinu, članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije usvojili su i niz ostalih točaka dnevnog reda.

Članovi skupštine donijeli su Zaključak o rasporedu sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2014. godinu jedinicama lokalne samouprave s ciljem uravnoteženja razvoja tih jedinica.

Na jučerašnjoj Skupštini izabrani su članovi i zamjenici članova Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

Razmatrana su i prihvaćena Izvješća Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije i Županijske koordinacije za ljudska prava za 2014. godinu te je donesena Odluka o produženju važenja Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2011. do 2013. godine.

Uz Donošenje odluke o prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu BISTRA d.o.o., Skupština je donijela Odluke o davanju koncesije za obavljanje djelatnosti distribucije plina trgovačkim društvima KOPRIVNICA PLIN (Koprivnica), KOMUNALIJE – PLIN (Đurđevac) i „RADNIK – PLIN” (Križevci) na postojećem distribucijskom sustavu.

Župan Darko Koren obrazložio je donošenje Odluke o prihvaćanju Projekta javno-privatnog partnerstva „Koprivničko-križevačka županija – škole” kojim se nastoji obuhvatiti sedam investicija, a to su izgradnja Obrtničke škole u Koprivnici, dogradnja gimnazija u Đurđevcu i Križevcima te izgradnja manjih sportskih dvorana u Općinama Kloštar Podravski, Đelekovec, Sveti Petar Orehovec i Kalnik.

Važna točka dnevnog reda bila je i prenošenje osnivačkih prava Osnovne škole Grgura Karlovčana Gradu Đurđevcu s obzirom da prema Zakonu o ustanovama, gradovi imaju pravo preuzeti osnivačka prava u školama na njihovom području. Član skupštine Željko Lacković zahvalio je Županiji za sva dosadašnja ulaganja u đurđevačko školstvo te izrazio želju za daljnjom suradnjom.

Izvor: www.kckzz.hr 

čitam...
Loading...