Županijska udruga slijepih obilježila Majčin dan u Domu za starije i nemoćne

22:11h
0
Obilježavanje Majčinog dana u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici // Foto: Županijska udruga slijepih

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije organizirala je u srijedu po trinaesti put tradicionalno obilježavanje Majčinog dana.

Svečanost je održana u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, a sudjelovalo je 30-ak članica udruge s pratnjom, predstavnice udruga slijepih iz Virovitice i Zagreba, predstavnici lokalne uprave i samouprave, centra za socijalnu skrb i drugih udruga osoba s invaliditetom s područja grada i županije, te ostali gosti, njih 70-ak.

Svečanost je započela kulturno-umjetničkim programom Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnice pod vodstvom Ane Pleskalt te članova udruge koji su kao i svake godine, sve prisutne razveselili, ali i raznježili prekrasnim pjesmama i recitacijama koje su govorile o majčinstvu i majkama.

Nakon toga su predstavnici udruge prisutne upoznali sa počecima tradicije obilježavanja Majčinog dana i ulogom koje majke imaju u životu svakog čovjeka.

Prisutnima su se obratili gosti i članice, a nakon svečarskog dijela uslijedilo je predavanja na temu „Modrena slijepa žena” koje je održala Andreja Veljača, pravnica Hrvatskog saveza slijepih, također osoba s oštećenjem vida. Ona je svima prisutnima pokušala razbiti predrasude i mitove o ulozi slijepe žene u suvremenom društvu i svojim primjerima i izlaganjem dokazala da su sve naše članice zapravo „moderne žene u slijepom društvu”.

Svim sudionicama su nakon toga podijeljene crvene ruže, koje simboliziraju majčinstvo, i unikatni ručno izrađeni sapuni od lavande koje su izradili djelatnici Udruge te tako razveselili sve prisutne.

Na kraju ovogodišnje svečanosti za sve sudionike održano je zajedničko druženje.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW