Županijska udruga slijepih provodi program „Priprema, pozor, SAD“

19:03h
0

Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije je na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih odobrena provedba i sufinanciranje trogodišnjeg programa “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” u iznosu od 190.000,00 kuna. Partneri Udruzi na provedbi programa su Koprivničko-križevačka županija i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Ovaj trogodišnji program pruža uslugu psihosocijalne podrške i resocijalizacije osoba s oštećenjem vida srednje i starije životne dobi za nastavak kvalitetnog suživota u lokalnoj zajednici. Korisnici ovog programa su članovi Udruge srednje i starije životne dobi koji su vid izgubili u kasnijoj fazi života i koji se teško nose i prilagođavaju novonastalom invaliditetu. Za njih se osigurava pružanje usluge psihosocijalne podrške s ciljem njihovog psihološkog jačanja, povećanja samopouzdanja, razvoja komunikacijskih vještina, povećanja kreativnosti i poticanja samoaktualizacije. To će se postići kroz slijedeće aktivnosti: pružanje individualne korisničke podrške stručnog tima na terenu, grupe samopomoći, individualna savjetovanja, obiteljske terapije, čitateljske klubove, komunikacijske i kreativne radionice, predavanja o zakonskim pravima i slične aktivnosti. Voditeljica programa je tajnica Udruge Maja Koren Golub, a stručni izvoditelj djelatnik Udruge Alen Kerovec.

Udruga je 26. rujna, u sklopu navedenog programa održala prvi Čitateljski klub. Prvi susret naših čitatelja iskoristili smo za međusobno upoznavanje, utvrđivanje pravila ponašanja i dinamike održavanja susreta. Posjetili smo i Knjižnicu i čitaonicu “Fran Galović” gdje nam je knjižničar Petar Lukačić predstavio knjižničnu građu za osobe s oštećenjem vida koju ćemo koristiti u radu Kluba i, naravno, ponudio svaku pomoć koju nam Knjižnica u sklopu svojih aktivnosti može ponuditi!

Pohvalno je i to što smo, prema našim saznanjima, osim Čitateljskog kluba mladih u Knjižnici jedini čitateljski klub u gradu!

Prva knjiga koju čitamo je: Khaled Hosseini Gonič zmajeva (The Kite Runner).

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW