godišnja skupština

Županijska Udruga slijepih u 2019. uprihodovala više od pola milijuna kuna, sproveli brojne projekte i aktivnosti

Udruga kroz aktivnosti nastoji upoznati i ostale stanovnike županije s poteškoćama i potrebama koje imaju slijepe osobe kako bi se senzibiliziralo građanstvo i radilo na ravnopravnosti cijelog društva.

14:43h
0

Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije 25. lipnja je održala godišnju izvještajnu Skupštinu Udruge. Skupština je organizirana u skladu s mjerama propisanima od strane Nacionalnog stožera kako bi za sve članove i sudionike bila osigurana zdravstvena sigurnost. Nazočilo je 11 od 15 članova Skupštine koji su razmotrili i potvrdili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2019. godinu.

Protekla godina je za Udrugu slijepih KKŽ-a bila vrlo uspješna što pokazuje i podatak da je Udruga u 2019.godini prihodovala preko 550.000 kuna.

Održane su brojne aktivnosti u sklopu osam projekata koje provodi Udruga, od projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Priprema, pozor, SAD
(Samopouzdani, Aktivni, Društveni)“, do projekata za videće pratitelje „Korak po korak“ i projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda „Siguran korak“. I u 2019. se stavio veliki naglasak na čitateljske aktivnosti. Po drugi put je proveden projekt „Osluškujemo novosti“ kojim je osigurano snimanje 12 brojeva zvučnih novina Glas Podravine i Prigorja dok je čitateljski klub „Šišmiš“ proslavio 5. rođendan.

Udruga kroz aktivnosti nastoji upoznati i ostale stanovnike županije s poteškoćama i potrebama koje imaju slijepe osobe kako bi se senzibiliziralo građanstvo i radilo na ravnopravnosti cijelog društva. Aktivni su bili i klubovi, Klub djece i mladih, Klub žena i Klub muškaraca, koji su kroz različite aktivnosti okupljali svoje članove i doprinijeli njihovoj kvaliteti života i sadržajima koji su prilagođeni za slijepe osobe.

Kao i svih prethodnih godina, Udruga je imala kvalitetnu suradnju s lokalnim upravama i samoupravama, ostalim udrugama i institucijama poslovnim i privatnim sektorom, liječnicima oftalmolozima i svim ostalim subjektima s područja županije, ali i šire, vezanima za poboljšanje kvalitete života osoba s oštećenjem vida.

čitam...