Nagrada za aktivan rad

Županijska Vatrogasna zajednica dobila novi čamac

10:52h
0
Novi vatrogasni čamac županijske Vatrogasne zajednice // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Hrvatska vatrogasna zajednica poklonila je ovaj čamac županijskoj Vatrogasnoj zajednici zahvaljujući aktivnom sudjelovanju vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije tijekom poplava u Gunji, poplava na području županije 2014. godine te za vrijeme migrantske krize prošle godine.

S obzirom na aktivan rad Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije te učestalost poplava na području županije, Hrvatska vatrogasna zajednica poklonila je županijskoj Vatrogasnoj zajednici novi čamac.


Ukupna vrijednost ovog čamca s opremom i prikolicom je preko 100 tisuća kuna, a opremljen je van brodskim motorom marke Yamaha 30 KS te ima kapacitet od devet mjesta. Ovaj čamac biti će korišten za vrijeme poplava i služiti za prijevoz osoba s ugroženih područja, a može se koristiti i za prijevoz stočnog fonda.

Ujedno će biti na raspolaganju i za obuku vatrogasaca, a Hrvatska vatrogasna zajednica poklonila je ovaj čamac županijskoj Vatrogasnoj zajednici zahvaljujući aktivnom sudjelovanju vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije tijekom poplava u Gunji, poplava na području županije 2014. godine te za vrijeme migrantske krize prošle godine.

Pored toga, županijska Vatrogasna zajednica dobila je početkom godine i spasilački čamac marke Waley u vrijednosti od 73 tisuće kuna, kojeg je financirala Koprivničko-križevačka županija.

čitam...