MALI HUMANITARKO

Županijski Crveni križ dobio pola milijuna kuna za veliki projekt

U sklopu projekta je, među ostalim, zaposlen stručni suradnik koji će obilaziti škole na području županije te učenike petih razreda osnovnih škola učiti o humanitarnom pomaganju.

12:13h
0
Foto: Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije odobrena su bespovratna financijska sredstva u iznosu od 499.169,50 kuna u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje za provedbu projekta Mali humanitarko.

Ugovor o provođenju projekta u Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske 4. ožujka potpisala je ravnateljica županijskog Crvenog križa Adela Sočev. Ciljevi projekta su povećanje uloge Crvenog križa u razvoju kompetencija i aktivnog sudjelovanja djece i mladih u području održivog razvoja, osnaživanje partnerstva sa školama i lokalnom zajednicom u podizanju svijesti o održivom razvoju te osmišljavanje metodike provedbe sata odgoja za humanost u sklopu građanskog odgoja.

U sklopu projekta je, među ostalim, zaposlen stručni suradnik koji će obilaziti škole na području županije te učenike petih razreda osnovnih škola učiti o humanitarnom pomaganju. K tome će biti osnovane učeničke skupine s po pet učenika za koje će se organizirati edukacije o povijesti, djelatnostima i aktivnostima Crvenog križa te o aktualnim temama. Svakoj školi bit će nabavljeno po jedno prijenosno računalo i jedan fotoaparat kako bi mogli voditi evidenciju i foto dokumentirati sve provedene aktivnosti. Za provedbu aktivnosti koristit će se i službeno vozilo.

Ukupna vrijednost projekta je 556.686,57 kuna od čega 57.517,07 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta je ugovoreno na 24 mjeseca, počevši od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021. godine. Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su Gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te Osnovna škola Koprivnički Ivanec, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Osnovna škola Molve.

čitam...
Loading...