ŽNL

Županijski derbi svih derbija, u Drnje stiže Borac, Mihalić: Samo pobjedom možemo sustići Borac, idemo po tri boda

11:05h
0
ŽNL Drnje:Tomislav Borac(Imbriovec)
Foto: Mario Kos

U subotu i nedjelju igrat će se deseto kolo županijskih nogometnih liga, Prve, Druge i Treće, dok se u Četvrtoj igra osmo kolo. U nedjelju se igra najočekivaniji derbi ove sezone, u Drnje stiže Borac Imbriovec.

Ove momčadi dijeli samo tri boda na tablici, a svaka od njih teži pobjedi. Susret je ovo koji izaziva poseban naboj kod navijača, uprave i igrača. Za suca ovako ”teškog” susreta delegiran je Denis Gregurina, a pomoćnici će mu biti Brunec i Vrabelj. Susret se igra u 15 sati u nedjelju.

– Imali smo dan odmora nakon kup utakmice u Križevcima, sutra je trening i svi su spremni. Nemamo poseban imperativ obrane naslova, svi željno iščekujemo utakmicu pošto se samom pobjedom izjednačujemo s Borcem, jedino što se nadamo jest da vrijeme neće pokvariti ovu nogometnu poslasticu. Idemo po pobjedu – rekao je Ivan Mihalić, glavni čovjek Tomislava iz Drnja.

Deseto kolo subotnjim susretom u 15 sati u predgrađu Koprivnice otvaraju dojučerašnji drugoligaši Miklinovec i Ferdinandovac. Miklinovec je uhvatio zalet s dvije pobjede, dok je Ferdinandovac standardno dobar, prošli su kup prepreku u vidu Osvita s minimalnih 0-1, te se okreću novoj utakmici protiv Miklinovca. U Legradu Graničar dočekuje Dravu iz Novigrada Podravskog, dok ivanečka Sloga, nakon prolaska u četvrtinu kupa, dočekuje Panoniju iz Peteranca.

Ekipa Prekodravca iz Ždale putuje na težak teren kod čvrstog domaćina Tomislava u Sveti Ivan Žabno. Zanimljiv lokalni derbi igra se u Molvama, stiže ekipa Kalinovca. U Đelekovcu u tradicionalnih 10 sati prijepodne gostuje zakuhtalo Bratstvo.

Prva ŽNL, 21./22. listopada

Graničar Legrad – Drava NP
Sloga KI – Panonija
Miklinovec – Ferdinandovac – subota
Tomislav SIŽ – Prekodravac
Mladost Molve – Kalinovac
Tomislav – Borac
Osvit – Bratstvo

Što se tiče Druge ŽNL, od sedam zakazanih susreta čak tri igrat će se u subotu. Mladost Sigetec dočekuje Fugaplast, Omladinac iz Herešina dočekuje ove sezone slabašan GOŠK, a vodeća Tehnika gostuje kod Podravca iz Torčeca. Ti susreti igraju se u u subotu, dok za nedjelju ostaju susreti Reke i Rudara iz Glogovca, Starigrada i Viktorije, Prugovca i Hrvatskog Bojovnika, te Mladosti iz Koprivničkih Bregi i Lipe.

Druga ŽNL, 21./22. listopada

Reka – Rudar G
Mladost S – Fugaplast – subota
Starigrad – Viktorija
Prugovac – Hrvatski Bojovnik
Omladinac H – GOŠK – subota
Podravec T – Tehnika – subota
Mladost KB – Lipa

Treća ŽNL, 22. listopad

Močile – Drava
Dragovoljac B – Gornja Rijeka
Mladost C – Mičetinac
Drava PS – Rudar B
Sabarija – Ratar
Sokol – Jedinstvo
Graničar NV – Kalnik

Četvrta ŽNL, 22. listopad

Bilogora – Jadran-Galeb
Čvrstec – Bušpan
Zagorec – Radnički
Mladost VR – Polet
Udarnik – Rasinja