KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Županijski dvojac skovao naoko dobar plan, uzeo ambalažu i oštetio tvrtku za čak 900.000 kuna

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navode iz PU koprivničko-križevačke.

08:56h
0
kamion roba
Ilustracija // Foto: Envato Elements

Policijska uprava koprivničko-križevačka javlja kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 42-godišnjaka s koprivničkog i šireg đurđevačkog područja. Sumnja se u počinjenje kaznenih djela pronevjere, prikrivanja i povrede tajnosti postupka.

U policijskome izvješću stoji kako je prvoosumnjičeni više puta tijekom srpnja ove godine kao vozač u obrtu s kojim je tvrtka iz županije sklopila ugovor o prijevozu robe, preuzeo ambalažu na dvije lokacije u Hrvatskoj. No, on je nije dovezao u skladište tvrtke, već ju je protupravno prisvojio te, uz prethodni dogovor, dostavio drugom osumnjičenom, upoznatom s činjenicom da je riječ o kaznenom djelu. Tvrtka je time oštećena za 915.940,00 kuna.

Osim toga, drugoosumnjičeni je, sumnja se, u grupi na društvenoj mreži objavio fotografije dokumenta koje su mu izdali policija i državno odvjetništvo u trenutku kriminalističkog istraživanja, premda su ga istaknuli kako se to ne smije učiniti.

– Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – navode iz PU koprivničko-križevačke.