Priopćenje iz stranke

Županijski HSS: Koren i Sobota raspodijelit će 50 milijuna kuna od Piškornice, a zdravlje Podravaca im nije važno

HSS Koprivničko-križevačke županije smatra da je došlo vrijeme da se iznese prava istina o projektu Piškornica te da svi odgovorni na čelu sa županom Korenom snose odgovornost za ugrožavanje zdravlja stanovnika Koprivničko-križevačke županije, kažu iz HSS-a.

15:48h
0
Mladen Mađer // Foto: Matija Gudlin

Tema Piškornice je privukla pozornost i HSS-a Koprivničko-križevačke županije, koji se oglasio priopćenjem u kojemu tvrde da župan Darko Koren pomoću Piškornice izvlači novac u svoju korist.

– HSS Koprivničko-križevačke županije više je puta upozoravao da aktualni župan Darko Koren zanemaruje interese stanovnika županije. Danas je valjda svima postalo jasno zašto se aktualna garnitura, na čelu sa županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom Darkom Sobotom, toliko grčevito bori kako bi ponovo osvojili vlast u županiji. Razlog je NOVAC. Prikazujući se braniteljima interesa stanovnika naše županije, brinu se o raspodjeli 50 milijuna kuna koliko će Piškornica uprihoditi SAMO ove godine, a zdravlje nas koji živimo u Podravini, njima je najmanje važno – navode iz HSS-a.

Također zamjeraju županu što na direktorsko mjesto nije postavio čovjeka iz naših krajeva te zahtijevaju njegovo preuzimanje odgovornosti za zdravlje svih žitelja županije.

– Kako bi se sve moglo nesmetano provoditi, župan je postavio direktora iz Slavonije, jer mi u našoj županiji izgleda nemamo dovoljno kvalitetne ljude za predobro plaćenu direktorsku poziciju. HSS Koprivničko-križevačke županije smatra da je došlo vrijeme da se iznese prava istina o projektu Piškornica te da svi odgovorni na čelu sa županom Korenom snose odgovornost za ugrožavanje zdravlja stanovnika Koprivničko-križevačke županije, a sve zbog financijskih interesa i slijevanja novaca u nečije džepove – smatraju u HSS-u.

čitam...