Odluka stranke

HSS podržao SDP-ovog kandidata za župana Slavka Tucakovića, Hudić ispao iz utrke

Nije bilo lako donijeti tu odluku, no ja sam zadovoljan što je ona jedinstvena i što smo ostali jedinstveni u stranci, to je najvažnije - smatra Mađer.

11:17h
8
Podijeli objavu
Izborna konvencija SDP-a
Slavko Tucaković, Mladen Mađer // Foto: Ivan Brkić

Koprivničko-križevački HSS ipak je odlučio podržati SDP-ovog kandidata za župana Slavka Tucakovića, odlučeno je jučer na Županijskom odboru stranke.

Iako je predsjednik županijskog HSS-a isticao da stranka mora imati svog kandidata za župana, a kao takvog su vidjeli Marija Hudića, procijenjeno je da Tucaković ima više šanse u borbi za najvišu županijsku fotelju.

– U svrhu boljeg vođenja županije jučer smo donijeli jednoglasnu odluku, iako je bilo i rasprave. Mi smo imali svoje mišljenje, SDP je imao svoje, no jasno je da ne mogu biti dva kandidata za župana te smo na kraju došli na odluku da podržimo Tucakovića – rekao nam je Mađer.

Utjecaj su imale i nedavne ankete prema kojima Tucaković dobro stoji, a za Hudića bi se odlučilo najmanje žitelja županije.

– Imala je i anketa utjecaja, između ostaloga, no i naša razmišljanja. Nije bilo lako donijeti tu odluku, no ja sam zadovoljan što je ona jedinstvena i što smo ostali jedinstveni u stranci, to je najvažnije – smatra Mađer.

HSS će vjerojatno dobiti mjesto dožupana, ako se tako dogovori s SDP-om nakon njihovog sastanka Predsjedništva u petak, a o kandidatima za to mjesto će se razgovarati tek nakon toga, najavio je Mladen Mađer.

Podijeli objavu
 • gogo

  Nakon toliko godina postojanja HSS vise ne postoji. Sreca da HSS-ovi biraci ipak imaju svog kandidata- župana Darka Korena.

  • Siniša Bosanac

   Cujem da se na Piskornici gradi nova zgrada Zupanije i da se svi sele tamo ako Koren pobijedi.

   • Stanko

    Kaj je i tebi doktorka podtravka dala terapiju?

 • markec

  i sdp je pal na jako niske grane

 • kajkavac

  spavaš li mirno Spajdermenu Korenu Darko?
  …#ZbogomSpajdermenu

  • markec

   zbog mađera? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  • Stanko

   Ima ti jedna ambulanta, tu u gradu, ne lijeći komplekse ali bar podijelite bol.

 • Mali Mate

  Ovaj SDP spašava HSS na svim razinama…bit će da nisu sigurni sami u sebe kad idu s mrtvacima na izbore…