KOALICIJSKI PARTNERI

Županijski HSU nastavlja suradnju s Mrežom, podržat će Korena na izborima za župana

Posebno su istaknuli rad i ulaganje na područjima izvaninstitucionalne i institucionalne skrbi, odnosno program pomoći u kući i dnevnome boravku za starije osobe te sufinanciranje smještaja starijih osoba u domovima.

09:03h
0
koren osvrt
Željko Pintar, Darko Koren i Ratimir Ljubić // Foto: Marko Dedić

Mreža nezavisnih lista, pisali smo, potvrdila je novu kandidaturu aktualnog župana Koprivničko-križevačke županije Darka Koren. Navedeno je tada kako je, ujedno, dobio ovlast pregovarati s HDZ-om kao koalicijskim partnerom, kao i HSU-om u kontekstu sastavljanja liste za Županijsku skupštinu.

Županijski odbor Hrvatske stranke umirovljenika sada je, pak, poslao priopćenje u kojemu potvrđuju kako je došlo do dogovora s Mrežom. Odnosno, Mreža će podržati Korena i njegova zamjenika Ratimira Ljubića na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju. Županijski HSU poručuje kako su imali vrlo dobru suradnju s izvršnom vlasti “na realizaciji zajedničkih projekata u smislu poboljšanja uvjeta života naših umirovljenika i osoba starije životne dobi, gdje je socijalna politika i skrb prema ranjivim skupinama jedan od prioriteta Koprivničko-križevačke županije.” Posebno su istaknuli rad i ulaganje na područjima izvaninstitucionalne i institucionalne skrbi, odnosno program pomoći u kući i dnevnome boravku za starije osobe te sufinanciranje smještaja starijih osoba u domovima.

Foto: Ivan Balija
Željko Pintar // Foto: Ivan Balija

Na sjednicama Predsjedništva i Županijskog odbora HSU-a podržan je i zajednički nastup s Mrežom na zajedničkoj izbornoj listi kandidata za Županijsku skupštinu te je predsjednik podravsko-prigorskog HSU-a Željko Pintar dobio ovlaštenje kreirati koalicijske liste i potpisati sporazum spomenutih koalicijskih partnera.

– Raspravljano je i analizirano stanje u općinskim i gradskim organizacijama HSU-a, kao i mogući izbor kandidata članova vijeća – zaključuje koprivničko-križevački HSU.