ČETVRTFINALE

ŽUPANIJSKI KUP Puni respekta, Borac i Križevci žele u polufinale, Buđa: Favoriti smo, Andrašić: Budemo li gladni pobjede, neće ih se puno pitati

U ostalim susretima igrat će legradski Graničar i Ferdinandovac, Mladost Kloštar Podravski i Tehnika-Koprivnica te kunovečko Bratstvo i Tehničar.

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Vikend ispred nas donosi utakmice četvrtfinala Županijskog kupa! 

Križevački Radnik početkom lipnja prekinuo je i dva i pol mjeseca dugi trenažni post. Trener Siniša Buđa potvrdio nam je kako su pripreme tekle prema planu. Odigrali su šest prijateljskih utakmica, ostvarivši pobjede nad Pitomačom (7-1), Čvrstecom (1-6) i juniorima Slaven Belupa (2-0). Tri poraza nanijeli su im Croatia Hrastje (1-2), Bednja (1-0) i Bjelovar (0-4), a s potonjim su protivnikom jednom i remizirali (2-2). Dakako, pripreme su jedno, a službene utakmice nešto posve drugo.

– Neke smo odradili bolje, neke lošije. No, pripreme služe kako bismo vidjeli stanje igrača. Vidio sam puno stvari, rezultat nas nije toliko brinuo, prepoznali smo što moramo popraviti – kaže Buđa, dodajući da je uvjerljivo slavlje nad Pitomačanima motivacija tik pred Borac.

– Treba zabiti sedam pogodaka, bilo kojoj ekipi. Realizacija nije izostala kao na prijašnjim utakmicama koje smo trebali pobijediti – napominje Buđa.

Nk Panonija - Nk Tomislav
Siniša Buđa // Foto: Ivan Brkić

U prigorski klub stigli su vrbovečki stoper Matija Petak te igrač bogata iskustva Josip Gegić. Premda je prvo napustio momčad, Florijan Ovčar ipak će ostati u Radniku. Potvrđeno je, usto, kako će legendarni Alen Maras zaključiti nogometnu karijeru, i to nakon Kupa. Dio Križevčana je na godišnjem odmoru, na ljetovanju. Neovisno o tome, Buđa napominje kako ih je dovoljno te svakoga mogu nadoknaditi.

– Neće biti lako, Borac je ekipa za viši rang od onoga na kojemu igraju. U Imbriovec će sigurno doći puno navijača. Kup je specifično natjecanje. Favoriti smo, kvalitetnija ekipa. Moramo se dokazati na terenu, poštujemo protivnika – zaključio je Buđa.

Andrašić: “Nažalost, kapetan Mario Oršić upitan je zbog ozljede.”

Pun respekta i svjestan razlika dvaju klubova jest i trener Imbriovčana Zlatko Andrašić.

– Rasterećeni smo, Križevci su apsolutni favorit, na njima je puno veći pritisak. Dva su ranga iznad nas, sigurno su i fizički spremniji, ipak se u Trećoj HNL ozbiljnije radi, mi smo amateri. Naravno, ne predajemo se, imamo ekipu za utrku. Klub je unatrag 10-15 godina stekao imidž. Uvjeren sam da i oni nas respektiraju, neće ići glavom kroz zid – smatra Andrašić.

Nk Panonija - Nk Borac
Zlatko Andrašić // Foto: Ivan Brkić

Legradski Graničar (0-1), Ferdinandovac (3-4) i Tomislav Drnje (4-3) klubovi su koje je Borac proteklih tjedan, igrajući u prijateljskome tonu, savladao. Poraženi su teren, s druge strane, napustili nakon ogleda s Viroviticom (1-3), Dravom Sveti Đurđ (4-1).

– Svaku smo utakmicu dali priliku svim igračima. Pokazali smo kako možemo igrati jako ozbiljan nogomet, ali i da imamo dječje bolesti. Stvar je s pristupom kod slabijih protivnika. Sve je u glavama igrača. Iskreno, bez obzira što su Križevci trećeligaš, više se bojim glava svojih igrača. Iskusna smo ekipa iskusna igrati ovakve utakmice, imamo četiri osvojena Kupa, izgubljeno finale i dva polufinala.

Podsjetimo, u četvrtfinalu Kupa igraju se dvije utakmice, što Andrašić ističe kao prednost Križevčana koje bi, pak, u 90 minuta mogli lakše iznenaditi. Uzvrati su, dakle, na rasporedu odmah sljedeći vikend.

– Odradili smo zimske pripreme, pa prvenstvo nije ni počelo. U ove smo pripreme ušli potpuno drugačije – tvrdi Andrašić, podsjetivši kako osim odlazaka Karla Šepeca i Marka Matijašeca i dolaska Marka Švagelja nije bilo drugih kadrovskih promjena.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Isti slučaj glede izostanaka je i u Borcu, kao i ostalim županijskim klubovima.

– Tri su standardna igrača na moru. Nismo profesionalci, sigurno će iskoristiti godišnji odmor, ne može im se zamjeriti. Ima nas 20, ne bi trebalo biti problema. Nažalost, kapetan Mario Oršić upitan je zbog ozljede. Sve u svemu, nadam se kako ćemo iskoristiti domaći teren te s prednošću ići u Križevce. Budemo li gladni pobjede, ekipu Križevaca neće se puno pitati – zaključio je Andrašić.

Utakmica Borca i Radnika igra se u nedjelju, u 18 sati, u Imbriovcu.

U ostalim susretima igrat će legradski Graničar i Ferdinandovac, Mladost Kloštar Podravski i Tehnika-Koprivnica te kunovečko Bratstvo i Tehničar.

Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

čitam...