Županijski odbor HSS-a: „Rušilačka politika SDP-a postaje redovita pojava“

13:29h
0
U ponedjeljak je održana sjednica Županijskog odbora HSS-a

U ponedjeljak je u Koprivnici održana sjednica Županijskog odbora HSS-a Koprivničko-križevačke županije na kojoj je predsjednik Darko Koren informirao prisutne o aktualnim događanjima u stranci i političkoj situaciji na području županije. Raspravljalo se i o sjednici Županijske skupštine na kojoj je donesen proračun za 2011. i odjecima nakon tog događaja, te situaciji oko Turističke zajednice. Glede svega Županijski odbor zauzeo je sljedeće stavove:

Oporba u Županijskoj skupštini ciljano je pokušala rušiti proračun i samu skupštinu kako bi se namirili privatni interesi nekolicine pojedinaca i njihove ambicije na sljedećim parlamentarnim izborima. Dokaz tome je i to što su vijećnici oporbe glasovali protiv proračuna, a vijećnicu koja je mislila suprotno i glasala za SDP je izbacio iz stranke. To je najočitiji primjer diktatorskog načina rada i jednoumlja u njihovim redovima. HSS poziva sve vijećnike da izraze svoje mišljenje i bez obzira na stranke sudjeluju u kreiranju rada Županije na dobrobit svih stanovnika. U oporbenim redovima ima onih koji razmišljaju konstruktivno pa ih pozivamo da se otrgnu od jednoumlja nekolicine koji sebi rade kampanju za visoke funkcije na državnoj razini, ne prezajući pred ničim pa makar to bilo na uštrb stanovnika ovog kraja.

Ultimativan način na koji su koprivničke gradske vlasti tražile pola vijećnika županijskog Turističkog vijeća pokazatelj je kako SDP vodi brigu o općinama i ruralnim područjima. Bez obzira što županijsku Turističku zajednicu sama Županija financira s 80% ukupnog udjela traži se da grad dobije vijećnike na uštrb Kalnika i Molvi, koje jesu male općine, ali u kojima leže veliki turistički potencijali. Ti pokušaji da se preko malih namire interesi veće sredine imaju jednu drugu pozadinu. To je pokazatelj SDP-ove politike ukidanja općina i županija, te nezainteresiranosti za probleme sela i manjih sredina. Umjesto da se vodi politika kako je Grad lokomotiva razvoja ovog kraja koja vuče sve ostale naprijed, SDP se sa svima svađa i oko Koprivnice diže zidove čime nam svima radi štetu. I ovaj primjer svađe sa svima pokazatelj je rušilačke politike, koja na žalost od njihove strane postaje redovita pojava.