TREĆA HNL SJEVER

Županijski pa i derbi kola sutra igraju Tehničar i križevački Radnik, snažan protivnik pred Virovcima

Sve utakmice igraju se u subotu od 16.30 sati.

15:00h
0
NkTehničar NkKriževci
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Veliki podravsko-prigorski derbi igrat će se u 17. kolu Treće HNL Sjever. U Cvetkovcu će snage odmjeriti treći i četvrti sastav prvenstvene ljestvice, što znači da je riječ i o derbiju cijele lige, onome domaćeg Tehničara te gostujućeg križevačkog Radnika.

Dok Tehničar na svome kontu ima 26 bodova, Križevčani su osvojili pet više. Isto tako, zanimljivo, Cvetkovčani imaju tri poraza manje u toj koloni, ali i sedam neriješenih ishoda više. Slast pobjede, pak, Radnik je osjetio deset puta ove sezone, a Tehničar šest. Prvi međusobni ogled, odigran krajem rujna, svakom je sastavu donio po bod. Završilo je 1-1, a zabijali su Tomislav Borovčak i David Kranclbinder.

Virovski Podravac prikovan je za dno. S obzirom na to da sljedeće gostovanje podrazumijeva odlazak u Sveti Martin na Muri, gdje stoluje Polet kao jedan od pretendenata za prvu poziciju, teško je očekivati pomak s dosad jednoga osvojenoga boda. Međimurski predstavnik, podsjetimo, ove ih je sezone savladao rezultatom 0-2.

Graničar možda jest pretposljednji, ali ima osam bodova prednosti ispred Virovaca. Hoće li se ta brojka povećati, znat ćemo nakon susreta u kojemu Picoki dočekuju Varteks, dvije pozicije bolje plasirani sastav koji ih je u prvome dijelu sezone pregazio s 5-0.

Ostale parove čine Bjelovar i Virovitica, ludbreška Podravina i Mladost Ždralovi te Papuk i Rudar iz Murskog Središća.

Sve utakmice igraju se u subotu od 16.30 sati.

Treća HNL Sjever, 17. kolo, subota 3. travnja, 16.30 sati:

Tehničar – Radnik-Križevci
Polet SMnM – Podravac V
Bjelovar – Virovitica
Podravina – Mladost Ž
Papuk – Rudar MS
Graničar Đ – Varteks