Županijski proračun od 169 milijuna kuna usvojen većinom glasova

18:30h
0
Darko Koren, koprivničko-križevački župan

Na sjednici koprivničko-križevačke Županijske skupštine održanoj u srijedu u koprivničkoj Gradskoj vijećnici većinom glasova usvojen je prijedlog županijskog proračuna za 2015. godinu u iznosu od oko 169 milijuna kuna.

Župan Darko Koren još jednom je naglasio kako su „kontinuitet i stabilnost odlike proračuna koji je postigao pravi omjer mogućnosti i želja” te je kazao kako je koordinacija stranaka uzaludno potrošila vrijeme na pripremu proračuna jer je oporba predvođena SDP-om na kraju ipak podnijela 11 amandmana.

Kako je pojasnio Tomislav Babić iz SDP-a, riječ je o projektima iz zdravstva, obrazovanja i razvoja poljoprivrede koji su vrijedni 2,6 milijuna kuna.

– Potreban novac može se dobiti smanjenjem naknada županijskim vijećnicima, 50-postotnim smanjenjem županijske reprezentacije, ali i smanjenjem županijskih plaća, pri čemu ne bismo dirali one do 4.000 kuna – rekao je Babić.

Koren je odbio amandmane oporbe jer s njima nije bio dovoljno upoznat. Dodao je kako je proračun za sljedeću godinu dobro pripremljen.

– Županija zato, poput nekih koji su SDP-u uzor, ne poznaje kredite za tekuću likvidnost – kazao je župan.

Na kraju je dodao kako je županija uvela i novitete, sufinanciranje projekata koje jedinice lokalne uprave planiraju kandidirati za financiranje iz fondova Europske unije.