Projekt „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“

Županijski Savjet mladih s partnerima osmislio Razvojni program za mlade Koprivničko-križevačke županije

12:21h
0
web IMG
Foto: kckzz.hr

U prostorijama Županijske uprave u četvrtak, 23. siječnja održana je Završna konferencija projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. Zamjenik Ljubić uvodno se obratio prisutnima izrazivši zadovoljstvo radom svih sudionika projekta te naglasio važnost donesenog Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021.-2027. koji je nastao u sklopu projekta.

Začetnik ideje za prijavu projekta bio je Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije koji je kroz uspješnu suradnju sa PORA-om Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije izradio prijavu projekta. Predsjednik Savjeta Željko Jurković kazao je kako su u istraživanjima koje su provodili uključili sve dobne skupine iz svih dijelova županije što je rezultiralo Razvojnim programom za mlade. Detaljnu prezentaciju rada Radne skupine za izradu i praćenje Razvojnog programa za mlade KKŽ predstavila je Suzana Hirjanić iz PORA-e Regionalne razvojne agencija Koprivničko-križevačke županije, dok je voditeljica projekta Vesna Pribeg Peričić prisutnima predstavila opći presjek provedbe projekta.

Županija za projekt izdvojila gotovo 40 tisuća kuna

Od ukupne vrijednosti projekta u iznosu 98.046 kuna, Županija je izdvojila 37.046 kuna, a nadležno Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske je projekt sufinanciralo u iznosu 61.000 kuna.

Osnovana je i Radna skupina za izradu i izvještavanje o provedbi Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine, pri čemu je stručne i administrativne poslove za Radnu skupinu obavljala PORA. U sklopu Projekta provedeno je istraživanje potreba, problema i potencijala mladih na području Županije na temelju kojeg je izrađen Razvojni program s tri glavna cilja – jačanja kvalitete života mladih, promicanja društva jednakih mogućnosti i kulture aktivnog življenja te poboljšanja uvjeta za obrazovanje i zapošljavanje mladih.

Foto: kckzz.hr

U drugom dijelu projekta koji je provodio Centar za mlade Križevci u suradnji sa Županijskim savjetom za mlade Koprivničko-križevačke županije održane se tribine kako bi se ojačala uloga udruga mladih te radionice s učenicima završnih razreda u osam srednjih škola. Rad Županijskog savjeta za mlade Koprivničko-križevačke županije uspješno je prezentiran na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske od 20.-22. rujna 2019. u Slavonskom Brodu, a valja spomenuti kako je potpisan i Sporazum o prijateljstvu i suradnji Županijskih savjeta Koprivničko-križevačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Varaždinske županije i Međimurske županije koji je potpisan 13. prosinca 2019. godine.

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!
Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW