ŠKOLSKA GODINA

Županijski srednjoškolci jeftinije će putovati do svojih klupa, Koren: Konačna cijena ostaje na simboličnoj razini

Županija je osigurala prijevoz za gotovo 1430 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 360 srednjoškolaca koji putuju vlakom.

08:56h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja i financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. jučer su potpisali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović.

Županija nastavlja sufinancirati prijevoz, osiguravši za ovu namjenu godišnje četiri milijuna kuna izvornih proračunskih sredstava, neovisno o tome radi li se o autobusnom ili željezničkom prijevozu. Koren je kazao kako županija ustraje osigurati jednaka prava svim srednjoškolcima

– Poznato je da država osigurava prijevoz učenika osnovnih škola u punom iznosu, a isto tako financira i prijevoz učenika srednjih škola do određenog iznosa gdje razliku pokriva županija. Konačna cijena za učenike i njihove roditelje tako ostaje na simboličnoj razini – kazao je župan.

Učenici koji putuju autobusom mjesečnu kartu platit će 50 kuna za relaciju manju ili jednaku od 10 kilometara, 60 kuna za relaciju veću od 10 kilometara, a manju ili jednaku od 20 kilometara te 75 kuna za relaciju veću od 20 kilometara.

– Ugovor s Čazmatransom je vrijedan 3,6 milijuna kuna, dok ostalih 400 tisuća kuna otpada na ugovor s manjim autobusnim prijevoznikom na području grada Đurđevca te na ugovor s HŽ Putničkim prijevozom – objasnio je.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Županija je osigurala prijevoz za gotovo 1430 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 360 srednjoškolaca koji putuju vlakom. Učenici koji putuju vlakom mjesečnu kartu plaćaju svega 30 kuna.

Koren je iskoristio priliku uputiti čestitku i ohrabriti prvašiće, rekavši kako je njihov zadatak osigurati uvjete koji garantiraju uspješno obrazovanje i sigurnost.

– Uz sve programe koje imamo u osnovnoškolskom obrazovanju posebno smo usmjereni na sigurnost pa smo tako u suradnji s našom Županijskom upravom za ceste održali i tradicionalnu akciju podjele sigurnosnih trokuta za prvašiće te ovim putem apeliram da ih nose što duže. Poseban poziv upućujem vozačima i svim sudionicima u prometu da najveću pozornost u danima koji su pred nama usmjere prema našim najmlađim školarcima – zaključio je.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te resorni županijski pročelnici.

čitam...
Loading...